Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 9. 2014,
10.19

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič UCI kolesarstvo

Ponedeljek, 8. 9. 2014, 10.19

5 let, 7 mesecev

Posebna čast za najmlajšega v profesionalni kolesarski karavani

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
19-letnemu Mateju Mohoriču, dvakratnemu svetovnemu prvaku in najmlajšemu kolesarju v karavani poklicnih kolesarjev, je pripadla posebna čast. Na SP bo govornik na konferenci UCI za mladince.

Da je čast, ki mu jo je s povabilom izkazal predsednik Mednarodne kolesarske zveze Brian Cookson, precejšnja, ni dvoma, tega se zaveda tudi mladi kolesar iz Podblice na Gorenjskem, ki bi ga pri komaj 19 letih (no, čez dober mesec dni jih bo dopolnil 20 - op.a.) lahko označili kar za starega znanca svetovnih prvenstev v cestnem kolesarstvu. Lani je v Firencah osvojil naslov svetovnega prvaka v kategoriji mlajših članov, leto prej pa je mavrično majico svetovnega prvaka v Valkenburgu na Nizozemskem oblekel tudi med mladinci.

Vzornik številnim mladim

"Tudi meni je v čast, da so me povabili, verjetno prav zaradi tega, ker mi je uspelo priti v profesionalne vode že pri svojih letih in sem s tem vzor," je za Sportal iz Kanade sporočil Mohorič, ki je včeraj končal Dirko po Alberti, kjer je po odlični drugi etapi, v ciljnem šprintu je končal kot peti, v skupni razvrstitvi zasedel 64. mesto.

"Konferenca je bolj kot nekakšen pogovor, vsak lahko postavlja vprašanja, tako da ni potrebe, da bi se vnaprej pripravljal. Zavedam se, da sem najbrž vzornik marsikomu izmed tistih, ki bodo sedeli v dvorani," pravi mladi kolesar, ki je uvrščen na razširjeni seznam morebitnih kandidatov za nastop na bližajočem se svetovnem prvenstvu, ki bo med 21. in 28. septembrom v španski Ponferradi. "Za nastop v Španiji še ne vem zagotovo. Sem v ožjem izboru, vse pa bo dokončno znano v tem tednu."

Zlati maturant se vrača v šolske klopi

Zlati maturant, ki bo sodeč po informacijah spletne strani www.procyclingstats.com tudi prihodnjo sezono vozil za italijansko ekipo Cannondale – ta se bo zaradi združitve sil z ekipo Garmin-Sharp preimenovala v Garmin-Cannondale – se po letu študijskega premora v kratkem spet vrača v šolske klopi.

Ne v tiste klasične, temveč virtualne, saj bo na univerzi na Danskem, kjer je izbral mednarodno študijsko smer športnega menedžmenta, študiral na daljavo. Za podobno študijsko pot se je v sklopu OKS odločilo še devet slovenskih športnikov, rokometna reprezentantka Ana Gros, plavalca Tjaša Vozel in Vid Veličkovič, namiznoteniška igralka Alex Galič, košarkar Miha Fon ter nogometaši Luka Majcen, Miha Korošec, Nino Pungaršek in Dejan Krljanović.

Ne spreglejte