Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 6. 2021,
11.34

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Natisni članek

Jan Polanc Tadej Pogačar Tadej Pogačar UAE Emirates Po Sloveniji

Ponedeljek, 7. 6. 2021, 11.34

2 leti, 10 mesecev

Postava UAE Emirates za dirko Po Sloveniji

Pogačarjevi razkrili karte, na katere bodo stavili v Sloveniji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

2

Tadej Pogačar | Tadej Pogačar na dirko Po Sloveniji, ki bo njegova zadnja etapna dirka pred francoskim Tourom, prihaja z močno ekipo. V njej bosta kar dva pretekla zmagovalca dirke Po Sloveniji. | Foto A.S.O./Aurélien Vialatte

Tadej Pogačar na dirko Po Sloveniji, ki bo njegova zadnja etapna dirka pred francoskim Tourom, prihaja z močno ekipo. V njej bosta kar dva pretekla zmagovalca dirke Po Sloveniji.

Foto: A.S.O./Aurélien Vialatte

Kolesarska ekipa UAE Emirates prihaja na dirko Po Sloveniji, ki se bo začela v sredo, 9. junija, na Ptuju in končala v nedeljo, 13. junija, v Novem mestu, z močno postavo. Med sedmerico kolesarjev bosta poleg aktualnega zmagovalca francoskega Toura Tadeja Pogačarja in njegovega pomočnika Jana Polanca tudi dva pretekla zmagovalca dirke Po Sloveniji. Italijan Diego Ullisi je slavil kar dvakrat (2011 in 2019), Poljak Rafal Majka, specialist za gorske etape, pa je repliko najstarejšega znanega kolesa za skupno zmago osvojil leta 2017.

UAE | Foto:

Kolesarska ekipa UAE Emirates je dirko Po Sloveniji izbrala kot zadnjo večetapno pripravljalno dirko na francoski Tour, ki se bo začel 26. junija v Brestu, na severozahodu Francije.

V sedemčlanski zasedbi bosta dva Slovenca Tadej Pogačar in Jan Polanc, ki se vračata z višinskih priprav v Sestrieru, dva Italijana, dvakratni zmagovalec dirke Po Sloveniji Diego Ullisi in nekdanji evropski prvak Matteo Trentin, Poljak Rafal Majka, Portugalec Rui Oliveira in Norvežan Vegard Stake Laengen.

Poljska mašina na gorske etape Rafal Majka je na dirki Po Sloveniji zmagal leta 2017.  | Foto: Vid Ponikvar Poljska mašina na gorske etape Rafal Majka je na dirki Po Sloveniji zmagal leta 2017. Foto: Vid Ponikvar

Za taktiko in vodenje bosta skrbela športna direktorja Andrej Hauptman, selektor slovenske kolesarske reprezentance, in Manuele Mori.

Pogačar se nastopa na dirki, na kateri do zdaj še ni zmagal, je pa že trikrat slavil v razvrstitvi najboljših mladih kolesarjev, izredno veseli, saj je poleg državnega prvenstva to ena redkih priložnosti, ko lahko tekmuje na domačih cestah.

Diego Ulisssi je zeleno majico zmagovalca dirke Po Sloveniji oblekel predlani. | Foto: Sportida Diego Ulisssi je zeleno majico zmagovalca dirke Po Sloveniji oblekel predlani. Foto: Sportida

"Tekmoval bom proti prijateljem in nekdanjim sotekmovalcem. Res bo veselje dirkati na dobro znanih cestah. Lepo bo tudi doživeti podporo navijačev. Živimo v obdobju, ki je zelo razburljivo za slovensko kolesarstvo, in prepričan sem, da nas čaka izjemna dirka. Naša ekipa je izredno močna in upam, da se bo lahko borila za zmago," je 22-letni kolesarski zvezdnik s Klanca pri Komendi povedal za uradno spletno stran moštva UAE.

Tadej Pogačar je na dirki Po Sloveniji do zdaj nastopil trikrat. Vedno jo je končal v beli majici najboljšega mladega kolesarja. Prvič leta 2017.   | Foto: Vid Ponikvar Tadej Pogačar je na dirki Po Sloveniji do zdaj nastopil trikrat. Vedno jo je končal v beli majici najboljšega mladega kolesarja. Prvič leta 2017. Foto: Vid Ponikvar

Ne spreglejte