Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 2. 2022,
7.52

Osveženo pred

2 leti, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Natisni članek

Dirka po Združenih arabskih emiratih UAE Emirates Tadej Pogačar Tadej Pogačar

Nedelja, 20. 2. 2022, 7.52

2 leti, 2 meseca

Dirka po ZAE, 1. etapa

Pogačar pred prvo oviro sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

1

Tadej POgačar UAE Tour | Tadej Pogačar sezono začenja na Dirki po Združenih arabskih emiratih, kjer bo skušal ubraniti lansko zmago.  | Foto Guliverimage

Tadej Pogačar sezono začenja na Dirki po Združenih arabskih emiratih, kjer bo skušal ubraniti lansko zmago.

Foto: Guliverimage

Z današnjo 1. etapo v okolici Madinata Zajeda (185 km) se začenja Dirka po Združenih arabskih emiratih, ki je po odpovedi dirke v Avstraliji prva dirka svetovne serije v tej sezoni. Prvo ime startne liste je lanski zmagovalec Tadej Pogačar (UAE Emirates), ki ga bodo na poti do rdeče majice vodilnega skušali ustaviti številni mojstri kolesarstva. Na sedemdnevni etapni dirki bodo največ priložnosti imeli sprinterji. Temu primerna je tudi startna lista. 

Tadej Pogačar
Sportal Prebolevnik Pogačar pripravljen na začetek sezone: Počutim se dobro

Eden glavnih tekmecev Tadeja Pogačarja (UAE Emirates) bo zmagovalec dirke leta 2020 Adam Yates (Ineos Grenadiers), a ne bo edini. Od preostalih kandidatov za visoka mesta velja omeniti še Nizozemca Toma Dumoulina, Francoza Romaina Bardeta in Rusa Aleksandra Vlasova, ne gre pa izključiti niti Joaa Almeide, novinca v Pogačarjevi ekipi Emiratov, ki jo bo iz klubskega avta spremljal nekdanji slovenski selektor Andrej Hauptman.

"Zadnje čase sva skupaj ogromno trenirala in res se super razumeva. Če bo dovolj močan za zmago, bom prav tako vesel," je svojega novega sotekmovalca pohvalil Pogačar, ki samozavestno vstopa v sezono 2022, v kateri bo skušal še tretjič zmagati na Dirki po Franciji.

Novinarska konferenca pred začetkom Dirke po Združenih arabskih emiratih.  | Foto: UAE Tour Novinarska konferenca pred začetkom Dirke po Združenih arabskih emiratih. Foto: UAE Tour

Pogačar brez slepomišenja odkrito v lov na zmago

"Veliko mi pomeni, da sem lani zmagal na tej dirki, saj dirkam za ekipo Združenih arabskih emiratov. Veseli me, da tukaj vsako leto vidim več ljudi na kolesu. Potrudil sem bom, da tudi letos zmagam," je 23-letnik s Klanca pri Komendi svoje cilje jasno predstavil na novinarski konferenci pred dirko.

"Za mano je res dobra zima," pravi Pogačar. | Foto: UAE Tour "Za mano je res dobra zima," pravi Pogačar. Foto: UAE Tour

"Za mano je res dobra zima. Treniral sem v Sierra Nevadi v Španiji, kjer sem na žalost staknil covid, vendar ni bilo nič resnega. Brez kolesa sem bil samo štiri dni, tako da sem pripravljen na prvo dirko. V ekipi imamo tudi Pascala Ackermanna, ki bo naš adut v sprintih, Mikkela Bjerga, ki je dober v vožnji na čas, imamo pa tudi zelo dobro sestavljeno ekipo za napad na skupno razvrstitev z Rafalom Majko in Georgeom Bennettom na čelu. Vsak dan se bomo trudili, da damo vse od sebe," je obljubil Pogačar.

Tom Dumoulin se bo skušal vrniti v zmagovite tirnice. | Foto: UAE Tour Tom Dumoulin se bo skušal vrniti v zmagovite tirnice. Foto: UAE Tour

Tiskovne konference pred začetkom dirke so se udeležili še Tom Dumoulin, Italijan Filippo Ganna (Ineos Grenadiers), Nizozemec Dylan Groenewegen (Team BikeExchange - Jayco), ki mu bo do etapnih zmag skušal pomagati slovenski kolesar Luka Mezgec, in Britanec Mark Cavedish (Quick-Step Alpha Vinyl Team).

Kolesarje čaka sedem etap, odločilni bosta 4. in 7. etapa z gorskim ciljem na Džebel Džajs oz. Džebel Hafit. Štiri etape bodo ravninske, v šesti karavano čaka kratek, zgolj devetkilometrski kronometer. 

Preberite še:

Fernando Gaviria
Sportal Saj ni res, pa je: Pogačarjev ekipni kolega spet pozitiven na novi koronavirus

 

Ne spreglejte