Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
31. 8. 2024,
16.56

Osveženo pred

11 ur, 14 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Matej Mohorič Matej Mohorič Jasper Philipsen Renewi Tour

Natisni članek

Sobota, 31. 8. 2024, 16.56

11 ur, 14 minut

Dirka Renewi Tour, 4. etapa

Philipsenu četrta etapa Renewi Toura, v zadnjem kilometru grd padec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Jasper Philipsen | Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke Renewi Tour. | Foto Guliverimage

Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke Renewi Tour.

Foto: Guliverimage

Belgijec Jasper Philipsen (Alpecin-Deceuninck) je zmagovalec četrte etape kolesarske dirke Renewi Tour, ki spada v svetovno serijo. Na trasi od Oostburga do Aalterja (178,5 km) je bil najboljši po sprintu glavnine, ki pa je bila zaradi padca precej razredčena. Slovenski as Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je etapo sklenil na 69. mestu.

Matej Mohorič, TDF 23
Sportal Tatovi odnesli šest neprecenljivih koles, tudi Mohoričevega

Pravih presenečenj v etapi ni bilo. Že pred začetkom je bilo pričakovati sprint glavnine, ki je nadzorovala ubežnike, zadnjega med njimi Belgijca Driesa De Bondta (Decathlon AG2R), ki je napadel okoli 13 km pred ciljem, pa je ujela nekaj km pred ozkimi in tehnično zahtevnimi cestami do cilja.

V zadnjem kilometru in pol je prišlo do grdega padca bolj pri začetku glavnine. Na tleh se je znašlo precej kolesarjev, kar je vplivalo tudi na zaključni sprint.

V njem je bil najboljši Philipsen za svojo jubilejno 50. zmago v karieri in osmo letos. Potem ko je Italijan Jonathan Milan (Lidl-Trek) na Renewi Touru dobil prvo in tretjo etapo pred Philipsenom, je tokrat na svoj račun prišel Belgijec. Milan je bil danes le osmi.

Drugo mesto je pripadlo evropskemu prvaku Francozu Christophu Laportu (Visma-Lease a Bike), tretje pa Belgijcu Arnaudu De Lieju (Lotto Dstny). Edini slovenski predstavnik Matej Mohorič (Bahrain-Victorious) je zasedel 69. mesto in etapo po pravilu zadnjih treh kilometrov končal s časom glavnine.

V skupnem seštevku je na vrhu ostal Belgijec Alec Segaert (Lotto Dstny), ki ima sedem sekund naskoka pred Američanom Magnusom Sheffieldom (Ineos Grenadiers) in 11 pred tretjeuvrščenim Norvežanom Tobiasom Fossom (Ineos Grenadiers). Mohorič je izgubil eno mesto in je zdaj 26. (+0:48).

V nedeljo bo na vrsti še zahtevna zadnja etapa od Menena do Geraardsbergna (202,7 km) s številnimi tlakovanimi odseki. Gre za razgibano traso z nekaj kultnimi krajšimi klanci, kot so Paterberg, Knokteberg in Kapelmuur.

Preberite še:

Jonathan Milan
Sportal Milan do druge etapne zmage, Segaert ostaja vodilni, Mohorič 25.
Alec Segaert
Sportal Alec Segaert zmagovalec kronometra, Matej Mohorič 31.
Dylan Groenewegen Tim Merlier
Sportal Drama za Dylana Groenewegna, ki je dirko končal z zlomljeno ključnico #video
Ne spreglejte