Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
19. 6. 2013,
19.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Luka Mezgec Blaž Jarc

Sreda, 19. 6. 2013, 19.55

8 let

Odločil fotofiniš: Dehaes za las pred Mezgecem, Jarc sedmi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Belgijec Kenny Dehaes je zmagovalec 66. enodnevne kolesarske dirke Halle Ingooigem (1.1). Sijajno drugo mesto je zasedel Luka Mezgec, medtem ko je bil Blaž Jarc sedmi.

Na 197 kilometrov dolgi dirki so nastopili kolesarji 24 ekip. Poleg petih ekip z licenco Pro Team (FDJ, Omega Pharma-Quick Step, Lotto-Belisol, Argos-Shimano in Vacansoleil-DCM) so na dirki nastopili še kolesarji šestih ekip s profesionalno kontinentalno in dvanajstih ekip s kontinentalno licenco. Nastopila je tudi reprezentanca Belgije. Najprej so morali kolesarji prekolesariti 113 kilometrov od Halleja do Ingooigema. Nato je bilo na sporedu še pet sklepnih krogov v okolici Ingooigema. Dolžina kroga je znašala nekaj manj kot 17 kilometrov. Na sporedu je bilo osem kategoriziranih gorskih ciljev. Večji del dirke je bila v begu skupina dvanajstih kolesarjev, ki jih je glavnina ulovila 10 kilometrov do cilja. Dirka se je končala s ciljnim sprintom glavnine, v katerem je zmago slavil Kenny Dehaes. Kolesar ekipe Lotto-Belisol je v zadnjih metrih premagal Mezgeca, ta je moral prekmalu začeti sprint. "Moštveni kolega se je nekoliko prekmalu umaknil. Do cilja je bilo še 250 metrov, trasa pa je vodila rahlo navzgor. Nisem mogel čakati, saj bi, če ne bi takoj začel sprinta, ostal zaprt v glavnini. Idealno bi bilo, da bi sprint začel slabih 200 metrov do cilja. A tudi z drugim mestom sem več kot zadovoljen. Zahvala gre tudi ekipi, ki mi je vso dirko stala ob strani. Tokrat se je zmaga izmuznila čisto za malo, saj je odločal fotofiniš," je za Sportal povedal Mezgec, ki ga v nedeljo čaka nastop na cestni dirki prvenstva Slovenije. "Res sem že tako utrujen, da s težavo čakam dopust. Letos sem imel že 55 štartov. Noro. Lani pa v vsej sezoni 45," je sklenil Mezgec.

S sedmim mestom se je izkazal tudi Blaž Jarc. "Današnja dirka je bila zahtevna. Nikoli se ni ustavilo, da bi lahko nekoliko predahnil. Ves dan smo dirkali na polno. K temu je pripomogel tudi veter, tako da smo bili ves dan na elastiki. Kluge je izrazil željo, da bi sprintal. Zato smo delali zanj. Tristo metrov do cilja sem sam prišel v zavetrje sprinterjev, a nato ugotovil, da ga ni v mojem zavetrju. Nato sem le držal položaj in upal, da me bo čim manj kolesarjev prehitelo. Izkoristil bi še priložnost in izrekel čestitke Mezgecu, ki me je navdušil. Zdaj me čaka nastop na prvenstvu Slovenije. Ne vem, kaj lahko pričakujem. Trasa je težka in težko se bo kosati s kolesarji, ki so 25 kilogramov lažji od mene," je po dirki za Sportal povedal Jarc.

Ne spreglejte