Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
11. 3. 2015,
14.33

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Grega Bole kolesarstvo intervju

Sreda, 11. 3. 2015, 14.33

7 let, 12 mesecev

Nekdanji hokejist, ki je po poškodbi vretenc postal vrhunski kolesar

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
"Ko enkrat prestopiš v nižji rang, je še toliko težje priti nazaj v ekipe protour. Na trgu je veliko mlajših in nadarjenih kolesarjev in ekipe se raje odločijo zanje," ugotavlja Grega Bole.

Grega Bole (29) je trenutno eden najbolj vročih slovenskih kolesarjev. Kot sveži član poljske prokontinentalne ekipe CCC Sprandi Polkowice je na dirki razreda WorldTour v Dubaju v skupnem seštevku etap končal na sedmem mestu, na dirki po Andaluziji je bil v drugi etapi tretji, podoben rezultat mu je uspel tudi v prvem delu prve etape, a je zaradi slabšega nastopa v kronometru zdrsnil na rezultatski lestvici. Letos mu manjka le še kakšna zmaga, priznava. Danes je razpet med Bledom in Dubajem, kjer ima stalno prebivališče in destinacijami, kjer potekajo kolesarske dirke. Kot otrok se je zapisal hokeju - še danes so drsalke v avtomobilu obvezni del opreme - a je po poškodbi vratnih vretenc na tekmi v Chicagu prevladalo kolo. Med njegove najbolj nore kolesarske sanje in cilje spadata etapna zmaga da francoskem Touru in naslov svetovnega prvaka.

V letošnji sezoni ste iz italijanske kontinentalne ekipe Vini Fantini Nippo prestopili razred višje, v prokontinentalno ekipo CCC Sprandi Polkowice. Kako se počutite v novi ekipi, če jo primerjate s prejšnjimi? Je klima med Poljaki drugačna? Da, precej je drugače. Poljaki so znani po tem, da je njihov krog precej zaprt, da medse zelo težko spustijo tujca. Tudi organizacijsko so povsem zaprti, mislim, da je od trenerjev in spremljevalnega osebja samo en trener Italijan.

Ekipa velja za eno premožnejših. Kdo je vaš glavni mecen? Naš glavni pokrovitelj je poljsko podjetje CCC, ki ukvarja s prodajo čevljev in torbic, mislim, da imajo svojo poslovalnico tudi v Kopru. Direktor podjetja je milijarder in spada med deset najbogatejših ljudi v Evropi.

Kako ste začeli sodelovati? Kdo je stopil v stik s kom? Eden od trenerjev pri ekipi Vini Fantini, sicer že moj kolega iz ekipe Lampre, je poznal nekoga, ki pripravlja program dirk za ekipe. On je bil tisti, ki je predlagal sodelovanje.

Ste to izvedeli šele proti koncu sezone? Ne, Poljaki so me želeli v svoji sredini že sredi sezone.

Torej ste vedeli, da ta možnost obstaja, da ni razloga za paniko, da boste ostali brez ekipe? Da. V bistvu sem čakal na ponudbo iz ekip z licenco World Tour in pri ekipi CCC so se s tem strinjali.

Pa so ponudbe bile? Bili so dogovori, ampak v teh časih je takšna priložnost res minimalna. Zadnji dve leti je v karavani WorldToura kriza.

S kom konkretno ste se dogovarjali? Dogovarjal se je moj menedžer in v bistvu mi je bilo vseeno. Ne vem, s kom se je dogovarjal, menda z vsemi. Ko enkrat prestopiš v nižji rang, je še toliko težje priti nazaj v ekipe protour. Na trgu je veliko mlajših in nadarjenih kolesarjev in ekipe se raje odločijo zanje. Verjetno bi bilo zame nekoliko lažje, če bi bil Nizozemec ali Italijan.

Ampak zrela leta pa tudi prinesejo svoj plus? Ja, veliko uspešnih kolesarjev je starejših od 35 let.

Potem imate z 29 leti še veliko manevrskega prostora? Ja, res je. Upajmo.

Z družino ste se letos na sezono pripravljali na Tenerifih. Je to za vas običajno? Druge ekipe so se pripravljale skupaj, Tinkof-Saxo na Kilimadžaru, Cannondale-Garmin na Deviških otokih … Meni bolj ustreza, če priprave združim z družino. Tenerife pogosto obiščemo, zdaj že točno vemo, na kateri konec otoka moramo iti, da bo za Nino in otroke čim lažje.

Je bila motivacija pred začetkom sezone zaradi novega kluba še večja? Ja, res je bila. Imel sem sicer smolo, saj sem že novembra dvakrat zbolel in pristal na antibiotikih, a so se stvari na Kanarskih otokih umirile.

Bolezen vas je zdelala tudi februarja v Španiji na enodnevnih dirkah. Da, celotna ekipa je imela težave z bolečinami v grlu in vročino. Tudi moj sostanovalec je imel precejšnje težave s kašljem, tako da sem se bacilov nalezel tudi sam in bil dva dni bolj šibak, a sem se kmalu vrnil na stare tirnice.

Ali v takih primerih lahko izpustite dirko ali je treba stisniti zobe? Vi ste vseeno nastopili. Če si bolan, potem ni nobenih težav, dirko lahko izpustiš. Dobre ekipe imajo sicer svoje zdravnike, nam pa ta del še manjka. Tu smo bolj prepuščeni sami sebi.

Koliko kolesarjev je v ekipi CCC Sprandi? 26 kolesarjev, skoraj toliko kot ekipa WorldTour, od tega nas je le šest tujcev. Imajo tudi veliko podmladka do 23 let.

Pa osebja? Ne veliko, mislim, da pet ali šest mehanikov in toliko maserjev ter trije ali štirje trenerji. Ti so sicer trenerji v smislu, da določajo program dirk, nas spremljajo v spremljevalnem vozilu, medtem ko trenira vsak sam. Meni pomaga Miran Kavaš, v stikih pa sva prek elektronske pošte in telefona.

Kako odmevno je kolesarstvo na Poljskem? Neverjetno hitro se razvija, precej pozornosti pa dobi tudi na nacionalni televiziji, kjer imajo trikrat tedensko po dve uri prispevke o kolesarstvu.

Kako dobro ste opremljeni? Za zdaj niti ne toliko, vendar mislim, da bomo v kratkem dobili še več opreme. Trenutno imam doma eno kolo za trening, ter dva ali tri na dirkah.

Ga za kronometer že imate? Na dirki po Andaluziji ste kronometer menda vozili z izposojenim. Ni še izdelano. Ja, takrat sem si ga izposodil.

Kako ste zadovoljni s programom dirk? Koliko besede ste imeli pri sestavi programa? Ekipa nam je poslala program, mi pa smo povedali, kaj si želimo. In ko so videli, da sem dober, so mi pustili tiste dirke, ki sem jih sam predlagal.

Kako se kaže, da so zadovoljni? Znajo to pokazati? Malo (smeh, op. p.). Čestitajo, se posmejejo, pohvalijo, me pa ne nosijo po rokah. Bolj so veseli, če zmaga njihov kolesar.

Je na vašem seznamu dirk tudi dirka Po Sloveniji? Žal ne, ravno v tem času nastopamo na Dirki po Švici, istočasno pa je na sporedu tudi ena od dirk na Poljskem, kjer bomo prisotni.

Dirka Po Sloveniji in Dirka po Švici sta na sporedu v istem obdobju kot prve evropske igre v Bakuju, kjer je predviden tudi nastop slovenskih kolesarjev. Bo sploh mogoče sestaviti ekipo? Težava je v tem, da so vsa ta tekmovanja na sporedu istočasno. Ne bom se vmešaval v program, a termin je res skrajno neugoden. Po drugi strani pa je res, da je dirka Po Sloveniji koledarsko umeščena v odličen termin, med Girom in Tourom, zato je lahko odlična priprava za nastop na francoskem Touru in državnih prvenstvih.

Kakšna se vam sicer zdi dirka Po Sloveniji? Organizacijsko je dirka vsekakor na visoki ravni, mogoče manjka le še televizijski prenos, a to je druga tema, povezana s financami. Za kolesarje je dobro poskrbljeno, tudi hoteli so zelo kakovostni.

Kaj pa navijači? V cilju etap jih je precej, na klancih prav tako, sicer pa kake gneče ob progi ni opaziti. So in niso. V Sloveniji je kolesarstvo vsako leto bolj priljubljeno, ne moremo pa pričakovati, da bo tako priljubljeno, kot je na Nizozemskem, v Belgiji, Italiji in Franciji. Če bi bila katera od etap Gira speljana po naših cestah, bi bilo tudi navijačev brez dvoma precej.

Ko že omenjate Giro, vse kaže, da vas letos spet čaka nastop na Giru. Da, načeloma je res. To bo moj drugi Giro po treh nastopih na Touru in dveh Vueltah. No, ampak s Tourom se tako ali tako nič ne more primerjati.

Po čem tako izstopa, če zanemarimo medijsko pozornost in pozornost ljubiteljev kolesarstva? Po spektaklu, gledalcih … Resnično ga ni mogoče primerjati z nobeno drugo dirko. Vse to pa prinaša tudi precej večji stres med kolesarji. Dirka je medijsko tako močna, da se vsak želi dokazati, posledica tega pa je ogromno padcev in kaosa.

Osebno mi je bolj kot Giro všeč Vuelta, ker je vedno lepo vreme, španske ceste so široke, razen klancev, mir je, nobenega stresa ni čutiti. Tudi nastanitev je precej boljša. Zanimivo je, da na Touru velikokrat spimo v slabih hotelih brez klime in s slabimi posteljami.

Predvidevam, da nimate lastnih ležišč, ki bi jih selili iz hotela v hotel, kot to počnejo pri Skyu. Kuharje imate? (Smeh, op. a.) Ne, nimamo svojih ležišč. V ekipi Vacansoleil in Lampreju smo jih imeli, tukaj pa še ne.

S kakšnim avtobusom vas prevažajo z etape na etapo? Trenutno imamo manjši avtobus, v kratkem pa dobimo novega, menda celo najdaljšega v karavani.

Selektor slovenske kolesarske reprezentance Gorazd Štangelj je na novinarski konferenci pred veliko nagrado Izole omenjal, da bi bilo pametno poiskati termin za skupni trening reprezentantov pred septembrskim svetovnim prvenstvom v Richmondu v ZDA. Ste kaj seznanjeni s tem? Ja, nekaj je res omenjal, a težko bo skupaj spraviti vse interese in najti skupen termin.

Kakšna je vaša povezava s kolesarskim klubom Grega Bole, razen seveda očitne, imena? Moj oče je v klubu precej dejaven in je hkrati tudi njegov sponzor. Pred leti se mu je porodila ideja, da bi klub nosil moje ime. S tem sem se strinjal. Pozimi gremo včasih skupaj v telovadnico, občasno pa tudi na kolo.

Locirani ste na Bledu. Ali Gorenjska ponuja dobre trenažne pogoje? Od pomladi naprej odlične. Najraje se zapeljem na Pokljuko, Sorico in Jamnik.

Kako ste do zdaj zadovoljni s prikazanim? Tretje mesto v etapi na dirki po Andaluziji, sedmo mesto v generalni razvrstitvi na Dirki po Dubaju. Kar precej, mi pa manjka zmaga, da bi bil še bolj. A konkurenca je precej huda.

Kaj vas še čaka pred Dirko po Italiji? Precej natrpan program imam. Prihodnji konec tedna me čakata dve dirki na Nizozemskem, sledi Milano-San Remo, morda tudi italijanska dirka Coppi e Bartalli … Še bolj pester bo april, nato pa Giro.

Ne spreglejte