SiolNET. Sportal Kolesarstvo
0,33

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Luka Mezgec

Negotova prihodnost slovenskega kolesarja

0,33

termometer

Luka Mezgec | Luka Mezgec je v času koronske krize v zahtevnem položaju. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Luka Mezgec je v času koronske krize v zahtevnem položaju. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Slovenski kolesar Luka Mezgec je v času koronske krize v zahtevnem položaju, saj mu pogodba z Mitchelton - Scottom poteče, nadaljevanje sezone pa bo kratko. Vseeno se z menedžerjem pogovarjata z drugimi ekipami, čeprav se utegne zgoditi, da bo podaljšal pogodbo z avstralskim moštvom, ki ga plačuje v tej sezoni.

V pogovoru STAkluba Slovenske tiskovne agencije in Zavoda za športno pravo SportLex na temo izzivov in priložnosti kolesarstva med in po obdobju koronske krize je 31-letnik dejal, da so pogovori z moštvi in tudi z dosedanjo ekipo že v teku. Kar se tiče položaja v ekipi Mitchelton - Scott, je Mezgec dejal, da o propadlem dogovoru med lastnikom in novim sponzorjem moštva, s katerim bi se moštvo preimenovalo v Manuela Fundacion, ni novosti.

"Zaenkrat ne morem kaj povedati. Veliko več, kot so zapisali v tujih medijih, tudi mi nismo dobili. Imamo pa potrditev lastnika ekipe, Gerryja Ryana, da bo to sezono izpeljal sezono do konca in da je pripravljen v istem finančnem okvirju financirati tudi naslednjo," je v pogovoru dejal odlični sprinter, ki je dejal, da se kljub menjavi imena in sponzorstva počuti varno.

Julija na višinske priprave

Še posebej, ker ima zagotovila, da bo ob nadaljnjem financiranju moštva s strani avstralskega lastnika prejel podaljšanje pogodbe za sezono 2021. "Klub se je zavezal, da bodo kolesarjem podaljšali pogodbe, če bodo šli z isto zgodbo in istim proračunom naprej. Zato tega pritiska glede podaljšanja pogodbe ne čutim večjega kot sicer. Moj menedžer se je ob tem dogovarjal z ekipami, a nič ni odločenega. Bomo videli, kaj bo prinesla prihodnost," je dodal Mezgec.

V tej sezoni ga najprej julija čakajo dolgotrajne višinske priprave, ki jih bo opravil samostojno v Livignu v Italiji, medtem ko bodo deli ekipe na višinskih pripravah v Andori in Sierri Nevadi. "Program sezone je še zelo neureden. Lahko povem, da začnem z dirko po Poljski. Julija sledi cel mesec višinskih priprav, da najdem približek top forme. Nato pa upam, da bom z vsako dirko za kakšen odstotek bolje pripravljen," je sklenil Mezgec.

Preberite še:

sivc Sportal Beloruskemu "upokojencu" štiriletna prepoved nastopanja Tjašqa šeme Sportal Video, ki je obkrožil svet: slovenski kolesar osrečil sedemletnega Filipa #video Primož Roglič Lora Klinc Lev Sportal Roglič: Več ne moremo zahtevati

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin