Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 11. 2014,
13.25

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Alberto Contador Giro Tour de France Tour de France Vuelta Vuelta

Torek, 4. 11. 2014, 13.25

1 leto, 9 mesecev

Namesto trojčka se bo Alberto Contador zadovoljil z dvojčkom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Španec Alberto Contador je potrdil, da v prihodnji sezoni ne namerava nastopiti na vseh treh dirkah Grand Toura. Osredotočil se bo zgolj na italijanski Giro in francoski Tour. Seveda meri na zmago.

Dvojna zmaga na dirkah Grand Toura, kamor poleg Gira d'Italia in Tour de Francea spada še Vuelta, je do zdaj uspela le Italijanu Marcu Pantaniju, ki je leta 1989 zmagal tako na Giru kot tudi Touru. Čeprav je Oleg Tinkov, lastnik ekipe Tinkoff-Saxo, katere član je tudi Contador, glavnim kolesarskim zvezdnikom Chrisu Froomu, Vincenzu Nibaliju in Nairu Quintani ponudil milijon evrov v zameno za nastop na vseh treh največjih etapnih dirkah, je Španec zdaj to možnost dokončno zavrnil.

"V načrtu imam nastop na Giru in Touru. Mislim, da je to zadosten izziv in da bo že ta dovolj zahteven. Zavedam se, da nastop na obeh dirkah zmanjšuje možnosti za zmago na Touru, a Giro je pač dirka, ki mi je zelo pri srcu," je povedal v telefonskem pogovoru za oddajo El Parido de las 12, ki jo predvajajo na radiu Cadena Cope.

Kot smo na Sportalu že poročali, je Contador trenutno nekje na poti proti Kilimandžaru, kjer se druži s starimi kolegi in spoznava nove kolesarske sopotnike v ekipi Tinkoff-Saxo. Tudi Slovaka Petra Sagana. "Imava odličen odnos in vesel sem, da bova od zdaj kolesarila za isto ekipo. Podpira nas in me motivira," je povedal Španec, prejemnik prestižne nagrade zlato kolo za najboljšega kolesarja v sezoni 2014.

Izolirani od sveta

Dotaknil se je tudi famozne odprave na Kilimandžaro. "Pripravljalni kampi, ki jih organizira Bjarne Riis (menedžer ekipe, op. a.), so res nekoliko posebni, prav gotovo pa služijo namenu. To je spletanju vezi med kolesarji in spremljevalnim osebjem. Tukaj smo povsem izolirani od sveta, v šotoru s toplo vodo, kavo in čokolado, ki nas greje," je povedal pred nadaljnjim korakom, vzponom na vrh Kilimandžara, ki naj bi ga dosegli jutri zjutraj.

"Mislim, da pri vzponu ne bi smel imeti težav, je pa res, da nimamo sreče z vremenom. Vsak dan dežuje, pa tudi temperature so se precej spustile. Mislim, da je zunaj okrog šest stopinj Celzija, a se zdi še hladneje, pa tudi šotori niso ravno idealni," se je razgovoril.

Osemdesetčlansko ekipo danes čaka vzpon na nadmorsko višino 4800 metrov, sledili bodo krajši počitek in tri ure spanja, nato pa jih čaka še zadnjih 1100 metov, ki jih ločijo od vrha najvišje gore afriške celine in izpolnitve cilja letošnjega ekipnega "teambuildinga"

Ne spreglejte