Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
22. 7. 2022,
12.23

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04

Natisni članek

preiskava Miguel Angel Lopez

Petek, 22. 7. 2022, 12.23

1 leto, 9 mesecev

Pri Astani so se odločili, da suspendirajo Miguela Angel Lópeza

Nad Kolumbijcem se zgrinjajo temni oblaki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,04
Miguel Angel Lopez | Kolumbijski kolesar Miguel Angel López se je znašel sredi preiskave o distribuciji prepovedanih sredstev. | Foto Guliverimage

Kolumbijski kolesar Miguel Angel López se je znašel sredi preiskave o distribuciji prepovedanih sredstev.

Foto: Guliverimage

Kolesarska ekipa Astana Qazaqstan je zaradi preiskave v zvezi s preprodajo nedovoljenih sredstev suspendirala svojega kolesarja Miguela Angel Lópeza. Po zaslišanju policija Kolumbijca ni pridržala, vendar se preiskava nadaljuje.

Španski mediji poročajo, da se je kolumbijski kolesar Miguel Angel Lopez zaradi povezav s kontroverznim zdravnikom Marcosom Maynarjem Mariñom znašel v preiskavi, zato so ga za zdaj suspendirali. Marinu očitajo preprodajo drog in pranje denarja.

Zdravnika so aretirali 11. maja letos, dan po tem, ko se je Lopez sredi četrte etape Dirke po Italiji s ciljem na vulkanu Etna na presenečenje mnogih (domnevno zaradi poškodbe) umaknil z Gira. V ekipi so bili nad njegovo odločitvijo začudeni, saj po njihovem mnenju poškodba ni bila tako huda, da bi Lopez moral odstopiti.

V ekipi Astana Qazaqstan so v sporočilu za javnost zapisali, da o preiskavi in policijskem poročilu ne vejo ničesar in da jih je novica presenetila. "V ekipi smo se odločili, da Miguela Angela Lópeza umaknemo od vseh aktivnosti, dokler okoliščine primera ne bodo pojasnjene," so sporočili javnosti. 

Spletna stran Ciclo21.com poroča, da so oblasti Lopeza v četrtek ustavile ob prihodu iz Kolumbije v Madrid. Kolumbijca so zaslišali, a niso pridržali, se pa preiskava nadaljuje, poročajo tuje tiskovne agencije. "To je bil rutinski pregled prtljage, kot to velja za vse potnike," je za AFP dejal eden izmed policistov. "Lopez ni predmet preiskave," je še dodal.

López ni tekmoval že vse od Gira, bi pa moral v ponedeljek nastopiti na dirki Prueba Villafranca–Clásica de Ordizia, 19. avgusta pa ekipo Astane popeljati v boj za rdečo majico na Dirki po Španiji.

Ne spreglejte