Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2013,
21.35

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jani Brajkovič Simon Špilak Grega Bole

Nedelja, 9. 6. 2013, 21.35

7 let, 12 mesecev

Mollema po treh sušnih letih do zmage, Brajkovič 15.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Zmagovalec druge skrajšane etape 77. kolesarske dirke po Švici (2.WT) je Nizozemec Bauke Mollema. Cameron Meyer ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Jani Brajkovič skupno 13.

Zaradi slabega vremena so organizatorji dirke skrajšali deževno etapo, ki je bila namesto 171 kilometrov dolga le 120 kilometrov. Večji del etape je bila v begu skupina štirih kolesarjev. Christophe Riblon (Ag2r-La Mondiale), Enrique Sanz (Movistar), Adrian Saez (Euskaltel-Euskadi) in Johannes Frohlinger (Argos-Shimano) so bili ubežniki, ki danes proti razpoloženim kolesarjem ekipe Orica-GreenEdge, ki so branili rumeno majico vodilnega, niso imeli nikakršnih možnosti za uspeh. Ujeti so bili ob pričetku 16 kilometrov dolgega ciljnega vzpona v Crans Montano. Dvanajst kilometrov do cilja je glavnini pobegnil Irec Daniel Martin (Garmin-Sharp), ki je pripravil teren za napad svojega kapetana Ryderja Hesjedala. Slednji je glavnini pobegnil dva kilometra kasneje in s seboj odvlekel tudi Estonca Tanela Kangerta (Astana). Hitro sta ulovila Martina, ki jima ni mogel slediti. Hesjedal je pet kilometrov do cilja ostal sam v ospredju. Tri kilometre do cilja so s pobegom poskušali Simon Špilak (Katjuša), Tejay Van Garderen (BMC Racing) in Domenico Pozzovivo (Ag2r-La Mondiale).

A glavnina jih je vse ulovila, medtem ko je Hesjedal zadnji kilometer etape pričel s šestnajstimi sekundami prednosti pred zasledovalci. Devetsto metrov do cilja je pedala na polno pohodil Bauke Mollema (Blanco), ki je 500 metrov do cilja ulovil Hesjedala in ga takoj pustil za seboj. Nizozemec je slavil zmago po skoraj treh sušnih letih. Odlično je z etapo opravil tudi Avstralec Cameron Meyer, ki je le za tri sekunde zadržal rumeno majico vodilnega. Skupaj z njim in lanskim zmagovalcem Ruiom Costo je v cilj prikolesaril Jani Brajkovič, ki je zasedel 15. mesto. Simon Špilak je bil 16., Robert Vrečer 61. in Grega Bole 75. V skupnem seštevku je Jani Brajkovič na 13. mestu.

Ne spreglejte