Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 12. 2013,
9.37

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Matej Mohorič Matej Mohorič

Natisni članek

Ponedeljek, 23. 12. 2013, 9.37

6 let, 10 mesecev

Matej Mohorič: Želim vam, da najdete smisel svojega življenja!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Matej Mohorič, eden najbolj perspektivnih slovenskih kolesarjev, ima za novo leto povsem nematerialne želje. Želi si ostati takšen, kot je, drugim pa privošči, da bi našli smisel svojega življenja.

Mateja Mohoriča, dvakratnega svetovnega prvaka v kolesarstvu in človeka, ki ga odlikuje izredna mentalna širina, na božično-novoletne praznike vežejo izredno lepi in topli spomini. "Božično-novoletne praznike sem vedno praznoval v družinskem krogu," se je spominjal komaj 19-letni kolesar, ki je pod okriljem svoje nove ekipe Cannondale pred dnevi opravil priprave v Italiji. "Na praznični večer smo imeli domačo slavnostno večerjo, pokropili smo hišo, molili in na božični večer odšli k polnočnici. Praznovali smo v mirnem, sproščenem, zares prazničnem vzdušju," se spominja preudarni mladenič, ki zavrača težnje, da bi se ga kovalo med zvezde. Tokratne božične praznike bo preživel drugače kot sicer, saj ga bo praznična pot za spremembo vodila v toplejše kraje, natančneje v Kalifornijo, kjer se bo vse do predstavitve ekipe, ki bo 10. januarja 2014, pripravljal na novo kolesarsko sezono. Tokrat prvič v članski konkurenci. Mohoriča nato čaka še pot v Avstralijo, kjer bo nastopil na dirki svetovnega koledarja Santos Tour Down Under in na dirki prve kategorije Jayco Herald Sun Tour, po dobrem mesecu dni v Avstraliji pa se v sredini februarja vrača v Evropo.

Matej Mohorič, ki mu je Kolesarska zveza Slovenije pred mesecem dni podelila lovoriko najboljšega kolesarja v Sloveniji, Društvo športnih novinarjev Slovenije pa ga je v razglasitvi najboljših športnikov v Sloveniji za leto 2013 postavilo na tretje mesto, tudi v prihodnje ne namerava sanjariti o kupih denarja, najsodobnejšem kolesu in najbolj zmogljivem avtomobilu. Skromen kot je, tudi sanja prizemljeno. "V novem letu si želim predvsem tega, da ostanem, kar sem. Da še naprej živim svoje sanje, da sem nasmejan, srečen, zdrav in zadovoljen," je svoje novoletne želje strnil zlati maturant, ki verjame, da se mu bodo želje uresničile. Sicer pa vsem vam želi, da najdete smisel svojega življenja, odkrijete svoje sanje in jih poskusite uresničiti.

Ne spreglejte