Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
4. 3. 2018,
15.54

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81

Natisni članek

Matej Mohorič Matej Mohorič

Nedelja, 4. 3. 2018, 15.54

6 let, 1 mesec

dirka ekstra kategorije GP Industria&Artigianato

Izjemen spust Mateja Mohoriča za zmago v Italiji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,81
Matej Mohorič | Foto Twitter

Foto: Twitter

Slovenski kolesar Matej Mohorič je na začetku sezone v odlični formi, saj je po sobotnem močnem zaključku na dirki svetovne serije Strade Bianche danes zmagal dirko ekstra kategorije GP Industria&Artigianato v Italiji. Do nje je prišel v svojem značilnem slogu - z napadom na zadnjem spustu.

Mohorič je v soboto vknjižil 11. mesto na dirki Strade Bianche, danes pa je svojo dobro pripravljenost unovčil na dirki, ki se je po 199,2 kilometra končala v Larcianu. Na spustu se je odločil za napad in na koncu slavil svojo četrto profesionalno zmago, prvo v dresu Bahrain-Meride, kateri se je pridružil v letošnji sezoni.

Drugo mesto je s tremi sekundami zaostanka osvojil Italijan Marco Canola, tretji je bil še en Italijan Davide Ballerini, ki je skozi cilj popeljal skupinico kolesarjev z zaostankom 11 sekund.

Mohorič velja za izvrstnega spustaša, to je dokazal že v lanski sezoni na dirki po Španiji in pred leti, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka v konkurenci mladincev in mlajših članov.

Zahvala ekipi

"Moram se zahvaliti mojih ekipnim kolegom za odlično delo čez cel dan. Vedel sem, da bo vzpon dolg in da sem lahko zraven, tudi če ne porabim veliko energijo. Želel sem pomagati Giovanniju Viscontiju v zaključku, ko je napadel Rafal Majka, sem šel za njim. Znašel sem se spredaj in se odločil vztrajati," je trenutke priprav na zaključek opisal Mohorič.

"V prvih treh krogih sem naštudiral vzpon in vedel sem, da če prvi začnem zadnji spust imam možnosti. Pred koncem spusta sem se ozrl okrog in videl, da ni nikogar za mano. Do cilja se nisem več obračal. Zmaga je pomembna, ker je moja prva v dresu Bahrain-Meride. Po Abu Dabiju sem dobro treniral in imel dobre občutke. Včeraj sem bil dober na Strade Bianche, danes sem bil še boljši. Zdaj se bom osredotočil na dirko po Italiji," je dodal 23-letnik, ki je Sloveniji prikolesaril prvo zmago v letošnji sezoni.

Ne spreglejte