Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 9. 2013,
20.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Martin Hvastija Matej Mohorič Matej Mohorič

Petek, 27. 9. 2013, 20.34

8 let

Martin Hvastija: Vesel sem, da je imel Matej prav

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nekdanji profesionalni kolesar Martin Hvastija je z današnjo zmago Mateja Mohoriča dosegel najboljši rezultat, odkar opravlja delo selektorja slovenske članske reprezentance.

"Po posamičnem kronometru, ko smo bili vsi zelo razočarani, ker je slabo opravil z njim, je Matej dejal: 'Martin, ne skrbi. V klanec mi gre.' Takrat seveda nisem vedel, ali naj se smejem ali naj mu verjamem, saj na kronometru razen dveh nadvozov klancev ni bilo. Očitno je imel prav in vesel sem, da je bilo tako. Vesel sem tudi, da je ekipa danes naredila točno tisto, kar smo se dogovorili, v večini primerov je to v kolesarstvu le teorija. Tokrat se je izšlo do zadnje pike, in to kljub bolezni Luke Pibernika, ki je odstopil že pred začetkom prvega od sedmih sklepnih krogov. Fantje so bili popolni in Mohorič je dodal veliko piko na i, ki je nagrada za vse delo, zelo smo veseli," so bile prve besede Hvastije po zgodovinski zmagi Mohoriča. Še nikomur do zdaj namreč v zgodovini svetovnih prvenstev na cestni dirki ni uspelo po zmagoslavju med mladinci slaviti zmage že leto zatem tudi med mlajšimi člani. "Želeli smo težko dirko. Na žalost smo bili sami. Vsi preostali, razen Francozov ob koncu dirke, so dirkali s figo v žepu. Ko je ob koncu potegnil Alaphilippe, največji tekmec Mohoriča, sem se malo ustrašil. A Matej je izkoristil vse svoje sposobnosti, predvsem tiste pri spustu, kjer je bil daleč najboljši, in zdržal strm klanec, ki mu ni pisan na kožo. Kaj naj rečem. Zadnji krog in pol se je za nas razpletel v nekaj sekundah. In to popolno," je še dodal Hvastija.

V nedeljo ga čaka še vodenje šesterice članov na 273 kilometrov dolgi preizkušnji. Mohorič je po dirki dejal, da trasa ni tako težka, kot so sprva domnevali. "Upam, da se Matej moti. A dejstvo je, da se ti, ko si v formi, zdi nenavadno, zakaj preostali ne zmorejo. Tako pač je. Proga je težka in to je dejstvo. Mlajši člani so se trase tako bali, da niso dirkali agresivno. Zato tudi razplet na koncu ni bil videti tako neznansko težak. Pri profesionalcih bo drugače. Oni se trase dirke ne bojijo. Dolga bo 270 kilometrov in vsi dobro vedo, da morajo narediti dirko težko, če se želijo otresti Sagana in Cancellare. Tam ne bo šale. Tudi za to dirko imamo svoje rešitve in upam, da se nam bo izšlo," je sklenil Hvastija.

Ne spreglejte