Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 3. 2012,
17.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Marcel Kittel

Sreda, 28. 3. 2012, 17.46

8 let

Kristoff novi vodilni na dirki Trije dnevi De Panna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zmagovalec 2. etape 36. kolesarske dirke Trije dnevi De Panna (2.HC) je Marcel Kittel. Norvežan Alexander Kristoff je novi vodilni v skupnem seštevku dirke. Slovenci vsi v glavnini.

Večji del 216 kilometrov dolge etape, ki je bila veliko lažja kot prva, so bili v begu Brian Vandborg (SpiderTech), Andy Cappelle (Accent Jobs-Willems Verandas) in Jonathan Breyne (Landbouwkrediet). Dobrih 50 kilometrov do cilja se je Capelle otresel ostalih dveh ubežnikov in v solo vožnji nadaljeval proti cilju. Njegova prednost je tam znašala dobre 4 minute pred glavnino. Slednja se je v zaključku etape prepolovila, a sta se obe skupini nekaj kilometrov kasneje ponovno združile. Capelle ni imel nikakršnih možnosti, da bi v cilj prikolesaril pred glavnino. Slednja ga je ulovila 10 kilometrov do cilja.

Sledil je boj posameznih ekip, ki so želele svojim najboljšim šprinterjem pripraviti čim boljše izhodišče za ciljni šprint. V slednjem se je najboljše znašel Nemec Marcel Kittel, ki je v zadnjem trenutku švignil mimo Norvežana Kristoffa in Nizozemca Van Poppla. Doslej vodilni Peter Sagan je hranil moči za nedeljsko klasično dirko po Flandriji. Kristoff je bil kljub 2. mestu v etapi lahko zadovoljen, saj je oblekel belo majico vodilnega v skupnem seštevku. Vsi trije Slovenci, ki nastopajo na dirki, so v cilj prikolesarili z glavnino. ''V zadnjih kilometrih sem moral menjati zadnje kolo. Sicer sem nato ulovil glavnino, a sem ostal brez moči za ciljni šprint. Vseeno sem zadovoljen, saj se vsak dan boljše počutim,'' je po etapi za Sportal povedal Aldo Ino Ilešič. Dirka se bo končala v četrtek, ko bosta na sporedu dve pol etapi. Zmagovalca dirke bo dal popoldanski posamičen kronometer. V četrtek na štartu ne bo Kristijana Korena, ki se je že boljše počutil. ''Noge so bile že veliko boljše kot včeraj. Vodstvo ekipe se je odločilo, da Sagan, Oss in jaz v četrtek ne štartamo. Hranimo moči za nedeljo,'' je za Sportal povedal Koren.

Ne spreglejte