SiolNET. Sportal Kolesarstvo
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kristjan Fajt: Roglič je zunajserijski

1

termometer

Po velikem uspehu na 22. dirki Po Sloveniji so v kolesarskem klubu Adrie Mobila nadvse zadovoljni. Eden izmed članov ekipe Kristjan Fajt je poudaril, kako nadarjen je skupni zmagovalec Primož Roglič.

V soboto zmaga Primoža Rogliča v gorski etapi s ciljem na klanec, ki je nekdanjemu skakalcu prinesla tudi skupno zmago na 22. dirki Po Sloveniji, osvojitev bele majice Domna Novaka za najboljšega mladega kolesarja in zmaga Marka Kumpa v zadnji etapi s ciljnim šprintom v Novem mestu so ključni dosežki ekipe Adrie Mobila na slovenski kolesarski pentlji.

"Mislim, da več že skoraj ne bi mogli osvojiti. Razpletlo se je sanjsko. Garali smo za to. Moram priznati, da sem celo presenečen. Nisem pričakoval, da bosta Roglič in Radoslav Rogina tako dobro peljala v dežju na Tri kralje. V nedeljo pa je nato sledila še zmaga Kumpa," se je Kristjan Fajt - eden najizkušenejših v ekipi - veselil ekipnega uspeha.

"S takšnim napredkom morda tudi do vrhunskih rezultatov na največjih dirkah"

Zanj je značilno, da ima v moštvu nalogo pomagača in vedno grize ter ne popušča do zadnjega trenutka, da tistim, ki so v igri za najvidnejše uvrstitve, pripravi odličen teren za zaključni udar. Tako je tudi v gorski etapi opravil svoj del posla, v zaključku pa sta nato Roglič in Rogina postorila, kar se od njiju pričakuje.

Fajt je bil po koncu dirke navdušen nad uspehom Adrie Mobila, dotaknil pa se je tudi osrednjega junaka dirke: "Rogla je zunajserijski. Mislim, da bo še veliko pokazal. Malo je takšnih ljudi. Mislim, da je eden večjih talentov. S takšnim napredkom bi lahko tudi na največjih dirkah dosegel vrhunske rezultate. Rezerv še ima, saj zelo kratek čas kolesari. Napreduje lahko v vožnji na kronometer, vožnji v klanec … Vidi se, da iz dirke v dirko napreduje."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin