Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 7. 2021,
20.13

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,00

4

Natisni članek

Tadej Pogačar Tadej Pogačar Dirka po Franciji Tour de France Tour de France

Nedelja, 18. 7. 2021, 20.13

1 leto, 9 mesecev

Vzdušje v Komendi in Parizu

Eksplozija navdušenja v Pogačarjevi "Rumendi" #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,00

4

V Komendi, domačem kraju dvakratnega zmagovalca Dirke po Franciji Tadeja Pogačarja, so pozdravili uspeh njihovega krajana. Že vse dopoldne so lokalni rondo oblačili v rumeno barvo, nato še spremljali zadnjo etapo, parado šampionov, ki se je končala v Parizu. In kako je bilo na cilju v Franciji?

Tadej Pogačar
Sportal Epski Tour končan, njegov kralj Tadej Pogačar!

V Komendi se je že pred napovedanim začetkom druženja ob 17.00 zbrala lepa množica ljudi in se nato do konca etape, po kateri si je mladi kolesar še drugič v dveh letih zagotovil rumeno majico na dirki, zgolj še povečevala. Vzdušje se je še posebej razživelo vsakič, ko so televizijske kamere pokazale njihovega junaka, vrhunec pa je doseglo, ko so predvajali videoposnetek, v katerem se zahvaljuje vsem navijačem, ki so ga podpirali tudi od doma.

Po koncu etape so ob navijaški spremljavi sledile še podelitve, na katerih je v večini primerov sodeloval Pogačar, navijači pa so bučno pozdravili tudi ekipno zmago Mateja Mohoriča z moštvom Bahrain Victorious.

Poglejte, kako so se odzvali navijači, ko se jim je oglasil njihovi ljubljenec

Domačini so sklepno etapo spremljali pod velikim šotorom na hipodromu v Komendi in bili navdušeni ob vožnji svojega junaka do druge zaporedne zmage. "Tak dogodek je zelo težko organizirati, a na koncu, ko vidiš tako množico ljudi, toliko navijačev in dobrega vzdušja, je vsekakor ves ta trud, ves vložen čas poplačan. Mislim, da so vsi navijači, ki so se danes in pa v preteklih dneh zbrali tu pod šotorom, dokazali, da je kolesarstvo v vzponu in da v Komendi vsi resnično navijamo za našega Tadeja,” je povedal organizator dogodka v Komendi Jurij Kern.

Nato se je ozrl tudi na dosežke zmagovalca letošnjega Toura: "Res, njegovi rezultati v zadnjem času nakazujejo, da gre zadeva v pravo smer in da se bo verjetno, vsaj vsi si to želimo, domov vrnil s še kakšno rumeno majico, poleg teh dveh, ki ju je že osvojil na zadnjih dveh dirkah."

Rondo pred stavbo krajevne skupnosti so tako kot lani prebarvali v rumeno, domači kraj dvakratnega zmagovalca Toura (in to v samo 10 mesecih) pa se bo iz Komende za nekaj časa preimenoval v Rumendo. 

Takole živahno je bilo že po včerajšnjem kronometru:

In kako je bilo na cilju v Parizu? Fotografije in videe nam je poslal Aleš Hostnik.

Fotogalerija
1 / 6

Preberite še:

Tadej Pogačar
Sportal Dan, ki nas je pošteno zmedel: bili smo veseli in razočarani hkrati
Sportal Po izbruhu še opravičilo pred srečanjem z zgodovino #video
Ne spreglejte