Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 8. 2013,
19.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jens Keukeleire Jani Brajkovič

Četrtek, 8. 8. 2013, 19.25

8 let

Keukeleire do druge zaporedne etapne zmage, Brajkovič na begu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Belgijec Jens Keukeleire je zmagal tudi na tretji etapi 35. kolesarske dirke po Burgosu. Jani Brajkovič na begu, ujeli so ga 12 kilometrov pred ciljem. Francoz Anthony Roux ostaja vodilni.

Dirka po Burgosu, ki velja za testno preizkušnjo pred dirko po Španiji, se je nadaljevala s 175 kilometrov dolgo etapo s ciljnim vzponom. Vsega skupaj je bilo v etapi na sporedu šest kategoriziranih vzponov. Coculina, Mota, Portillo del Castillo, Bocos ter dvakrat Ojo Guarena so bili vzponi tretje kategorije, s katerimi so se danes spopadli kolesarji. V 15. kilometru so glavnini pobegnili Jani Brajkovič (Astana), Amets Txurruka (Caja Rural-Seguros RGA), Anthony Ravard (Ag2r-La Mondiale) in Zakkari Dempster (NetApp-Endura). Četverica je dolgo složno narekovala tempo na čelu, a jim glavnina ni dovolila, da bi si prikolesarili več kot tri minute in pol prednosti. Že 50 kilometrov do cilja sta v ospredju ostala le še Brajkovič in Txurruka. Oba sta bila dobro na poti in imela 30 kilometrov do cilja še dve minuti prednosti.

Na predzadnjem gorskem cilju, kjer sta ubežnika prvič prečkala ciljno črto, je glavnina za njima zaostajala le še 45 sekund. Do cilja je bilo še 23 kilometrov. Na čelu glavnine so bili kolesarji ekipe Movistar. Dobrih 12 kilometrov do cilja so Brajkoviča in Txurruko ujeli. Sledil je pobeg skupine, v kateri je bilo 11 kolesarjev. Med ubežniki so bili kar trije kolesarji ekipe Movistar, a niso želeli narekovati tempa na čelu. Dobrih šest kilometrov do cilja je bila vsa glavnina skupaj. Sledilo je še nekaj poskusov pobega, a je glavnina kilometer dolg ciljni vzpon začela skupaj. Odlično delo je za Anthonya Rouxa opravil njegov moštveni kolega, ta ga je držal v ospredju vse do začetka zadnjih 200 metrov etape. Roux je nato predolgo čakal s šprintom in že je mimo švignil Jens Keukeleire. Belgijec je slavil drugo zaporedno etapno zmago, medtem ko je vodilni Roux zasedel drugo mesto in zadržal vodstvo v skupnem seštevku dirke. Jani Brajkovič se v zadnjih kilometrih ni na vso moč naprezal in je v cilj prikolesaril skoraj dve minuti za zmagovalcem. "V prvem delu bega nismo dirkali na vso moč, a smo nato po petdesetih kilometrih bega ostali le še trije. Petdeset kilometrov do cilja sva bila v begu le še dva, a sva kar dobro sodelovala. Sem kar zadovoljen, da sem bil v begu. Poškodbo kolena sem saniral in opravil štirinajstdnevne priprave v Boulderju. Tam zelo uživam in sem zadovoljen, da sem zopet na dirki. Danes sem se kar dobro počutil, a moram še nekoliko napredovati v svoji pripravljenosti. Slednja je vse boljša in sem optimist," je za spletno stran svoje ekipe po etapi povedal Brajkovič.

Ne spreglejte