Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 6. 2015,
10.25

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Polanc Po Sloveniji

Petek, 19. 6. 2015, 10.25

8 let, 4 mesece

Italijani imajo idealno izhodišče: v ospredju sta Polanc in Ulissi

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kolesar Lampreja Jan Polanc spada med najbolj obetavne slovenske tekmovalce. Letos se je izkazal z etapno zmago na znamenitem Giru, visoke cilje pa ima tudi na slovenskih cestah.

Po prvem dnevu so lahko v taboru Lampre-Meride zelo zadovoljni, saj ima italijansko moštvo po kronometru oba kandidata za skupno zmago na dirki Po Sloveniji visoko uvrščena. Diego Ulissi, zmagovalec dirke Po Sloveniji leta 2011, je celo tretji in za najboljšim po četrtku Artemom Ovečkinom zaostaja le dve sekundi, dodatnih deset pa še Jan Polanc.

Tako Ulissi in Polanc sta se na letošnjem Giru izkazala in slavila po eno etapno zmago, vodstvo ekipe pa ju je postavilo tudi na dirko Po Sloveniji z željo, da bi nekdo z rumeno majico nato prikolesaril v Novo mesto, kjer bo cilj 22. dirke Po Sloveniji.

"Pred dirko smo se pogovarjali, da bi jaz in Diego dirkala za skupno uvrstitev. Držali se bomo tega načrta. Kapetana sva dva. Po Giru je težko vedeti, kateremu bo bolje šlo. Oba sva trenirala. Bomo videli v naslednjih dneh," pravi Polanc.

Kdo bo v resnici pravi kapetan ekipe, bodo danes in jutri pokazale noge

Nekdaj član Radenske, v dresu katere je leta 2013 odlično nastopal in bil v skupnem seštevku dirke Po Sloveniji izvrsten drugi, naj bi imel pomoč sotekmovalcev, noge pa bodo pokazale, kdo bo v soboto pripravljen na napad na Tri kralje.

"Res je, da sem domačin in da smo Ulissiju na Giru veliko pomagali, zato naj bi imel malce več pomoči v Sloveniji jaz. Vendar je treba na koncu gledati interes ekipe, da imamo skupno enega čim višje uvrščenega. Bomo videli, kdo bo na koncu boljši. Verjamem, da se bo Diego boril, ker mu je ta dirka zelo všeč. Tudi velikokrat je že prišel na dirko po Sloveniji po tistem uspehu," je dejal 23-letni kolesar, ki je zdaj drugo leto pri italijanskem moštvu.

Lani je prav tako nastopil na slovenski kolesarski pentlji, največ preglavic pa mu je povzročila prav druga etapa – podobna trasa je letos –, v kateri je izgubil tri minute in posledično tudi možnost, da bi bil v skupnem seštevku uvrščen pri vrhu.

Prvi del pekla bo imel torej danes od Škofje Loke do Metlike, drugega pa še jutri v ključni gorski etapi od Dobrovnika do Treh kraljev: "Občutki so bili v redu, malce boljši kot lani. Upam, da bo tako v prihodnjih dneh. Dvanajst sekund ni spet takšen zaostanek. Kraljevska je težka, zagotovo se bo tam odločalo."

Ne spreglejte