Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
2. 4. 2013,
18.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Daryl Impey

Torek, 2. 4. 2013, 18.19

8 let

Impey do etapne zmage, Gavazzi v rumeni majici vodilnega (VIDEO)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Južnoafričan Daryl Impey je zmagovalec druge etape 53. kolesarske dirke po Baskiji. Špilak in Brajkovič v glavnini. Italijan Francesco Gavazzi je novi vodilni v skupnem seštevku dirke.

Tudi v današnji etapi je bilo na sporedu pet kategoriziranih vzponov. A slednji so bili tokrat krajši kot v prvi etapi in je vse kazalo na to, da bo o zmagovalcu etape odločil ciljni šprint glavnine. Še preden je bilo za kolesarji 10 kilometrov 170 kilometrov dolge etape, je glavnina dovolila pobeg Špancu Ametsu Txurruki (Caja Rural). Slednji je bil v begu tudi v prvi etapi in je po slednji oblekel majico najboljšega na gorskih ciljih. Txurruka je tudi danes zmagal na štirih kategoriziranih klancih, preden ga je 11 kilometrov do cilja ulovila glavnina. A pred tem sta 30 kilometrov do cilja glavnini pobegnila še Adriano Malori (Lempre-Merida) in Jens Voigt (RadioShack-Leopard). Slednja sta hitro ulovila Txurruko, ki 12 kilometrov do cilja, ob vzponu na zadnji gorski cilj v etapi, ni mogel več slediti Maloriju. Kmalu zatem je odpadel tudi Voigt, ki je bil ujet 9 kilometrov do cilja. V ospredju je ostal le še Malori, ki je bil ujet dva kilometra kasneje. Pet kilometrov do cilja je bila vsa glavnina skupaj.

Sledil je boj kolesarjev posameznih ekip za čim boljši položaj pred pričetkom ciljnega šprinta. Zadnji kilometer etape so na čelu glavnine, v kateri je bilo nekaj manj kot 90 kolesarjev, pričeli kolesarji ekipe Orica-GreenEdge. Simon Gerrans in Michael Matthews sta opravila izjemno delo in Darylu Impeyu omogočila etapno zmago. To je že druga zapored za to ekipo na tej dirki. Na drugem mestu je etapo končal Francesco Gavazzi za katerega je bil 2 kilometra do cilja na čelu glavnine tudi Jani Brajkovič. Španec Angel Vicioso je bil tako kot včeraj 3. Etapo sta v prvi skupini končala tudi oba Slovenca. Vodstvo v skupnem seštevku dirke je prevzel Francesco Gavazzi, ki v 3. etapi nima nikakršnih možnosti, da ubrani rumeno majico vodilnega. Na sporedu bo namreč 165 kilometrov dolga etapa s ciljnim vzponom. Slednji bo dolg skoraj sedem kilometrov in pol. Pred tem bodo na sporedu še štirje kategorizirani vzponi. A vsega skupaj v etapi ne bo na sporedu več kot 20 kilometrov vzpona.

Ne spreglejte