Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 4. 2021,
20.20

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

2

Natisni članek

Jake Stewart Nacer Bouhanni

Torek, 6. 4. 2021, 20.20

3 leta

Francoski kolesar šokiran in prizadet zaradi rasističnih obtožb na njegov račun

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,39

2

Nacer Bouhanni | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Francoski kolesar Nacer Bouhanni (Arkéa-Samsic), ki je prejšnji konec tedna v ciljem šprintu dirke Cholet-Pays de la Loire med bojem tekmeca Jaka Stewarta (FDJ) potisnil ob zaščitno ogrado, kar bi lahko pripeljalo do hude nesreče, je bil v zadnjih dneh žrtev nesramnih žaljivk, tudi takih z rasističnim podtonom. Francoz je ogorčen in je že napovedal tožbo.

Sportal Skoraj bi se spet zgodila katastrofa #video

Nekdanji francoski prvak v cestnem kolesarstvu Nacer Bouhanni ima te dni bolj malo razlogov za dobro voljo. Zaradi nenadnega stika s Stewartom, ki si je pri naletu ob zaščitno ogrado zlomil dlančno kost, si je najprej prislužil diskvalifikacijo z dirke in preiskavo disciplinske komisije pri Mednarodni kolesarski zvezi, zdaj pa je postal še žrtev spletnih trolov.

"Ljubitelji" kolesarstva so ga zasuli z rasističnimi opazkami

zajem | Foto: Na družbenem omrežju Instagram je objavil posnetke sporočil z rasistično vsebino, s katero so ga "ljubitelji" kolesarstva zasuli v preteklih dneh, in napovedal vložitev tožbe. Sporočila z žaljivo vsebino so bila napisana v angleškem, nizozemskem in španskem jeziku.

Bouhanni je ob tem javnosti sporočil: "Pozdrav vsem šaljivcem, ki ste se zadnji teden zabavali na moj račun, mi pisali ali pa komentirali na različnih kolesarskih portalih, češ da bi se moral vrniti v Afriko, me obtoževali, da sem kriminalec, da sem Severnoafričan, ki bi me morali izgnati, in vsem tistim, ki mi kar naprej pošiljate emotikone prašičev.

Vedeti morate, da sem rojen v Franciji in da bom zaradi napadov vložil tožbo. Predolgo sem vse to prenašal in molčal, zdaj pa imam tega dovolj," je sporočil očitno zelo prizadet Bouhanni.

V bran mu je stopil tudi Stewart, ki je danes na Twitterju zapisal, da se sicer z Bouhannijem o določenih stvareh nikoli ne bosta strinjala in da s tem ni prav nič narobe, je pa odločno obsodil rasizem v kakršnikoli obliki.

Bouhanni je včeraj na dirki La Roue Tourangelle osvojil odlično 2. mesto, zaostal pa je le za francoskim državnim prvakom in nekdanjim ekipnim kolegom Arnaudom Démarom (Groupama-FDJ).

"Preprosto je bil močnejši. Še pred 48 urami sploh nisem vedel, ali se bom udeležil dirke. Za mano je zelo težak teden," je priznal.

 

Ne spreglejte