Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 6. 2013,
20.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alexander Kristoff Jani Brajkovič

Sreda, 12. 6. 2013, 20.11

8 let

Etapa Kristoffu, Frank v rumenem, Vrečer v rdečem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Norvežan Alexander Kristoff je zmagovalec 5. etape kolesarske dirke po Švici (2.WT). Švicar Mathias Frank ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Robert Vrečer zadržal rdečo majico.

Dirka se je nadaljevala s 176 kilometrov dolgo etapo, v kateri je bilo v zadnjih petinšestdesetih kilometrih na sporedu pet gorskih ciljev četrte kategorije. Rdečo majico najboljšega v točkovanju gorskih ciljev je v tokratni etapi nosil Slovenec Robert Vrečer. A že na sedemnajstem kilometru je glavnina dovolila pobeg skupini štirih kolesarjev. Sebastien Minard (Ag2r-La Mondiale), Stijn Devolder (RadioShack-Leopard), Serge Pauwels (Omega Pharma-Quick Step) in Cyril Lemoine (Sojasun) so si hitro prikolesarili slabe tri minute prednosti pred glavnino. Prva žrtev tokratne etape je bil Giovanni Visconti, ki je po dveh padcih na petdesetem kilometru odstopil z dirke. Član ekipe Movistar je bil pred pričetkom etape na 4. mestu v skupnem seštevku dirke. Prednost ubežnikov je bila v zaključku etape vse manjša. Dvajset kilometrov do cilja so bili vsi ujeti. Na čelu glavnine so bili kolesarji ekipe BMC Racing, na začelju pa Robert Vrečer, ki je zagotovo zaradi torkovega bega zelo trpel. Njegova majica tokrat ni bila ogrožena in bo v njej nastopil tudi v četrtkovi 6. etapi.

V zadnjih kilometrih so v ospredju vse ekipe želele v ospredje pripeljati svoje najboljše šprinterje. Najboljše je svoje delo nato opravil Norvežan Alexander Kristoff, ki je bil v pravem trenutku na pravem mestu. Danec Matti Breschel je prekmalu pričel s šprintom, kar je izkoristil Kristoff. Člana ekipe Katjuša do cilja ni uspel nihče ujeti. Šprint je bil speljan rahlo navzgor. "Vedel sem, da je šprint v rahel klanec in vedel sem, da ne smem pričeti s šprintom prej kot 150 metrov do cilja. Zelo sem vesel, saj sem dosegel svojo največjo zmago doslej," je po etapi povedal Kristoff, ki je slavil svojo prvo zmago na kateri izmed dirk svetovnega koledarja. Drugo mesto je osvojil Peter Sagan, medtem ko je bil torkov zmagovalec Arnaud Demare tretji. Slovenci Jani Brajkovič, Grega Bole in Simon Špilak so etapo končali v glavnini. Zasedli so 31., 33. in 63. mesto. V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Po zaslugi odstopa Viscontija sta Špilak in Brajkovič napredovala na 11. in 13. mesto. Rumeno majico vodilnega je zadržal Mathias Frank. V četrtek bo na sporedu razgibana 186 kilometrov dolga etapa. V slednji bosta v drugi polovici na sporedu dva gorska cilja tretje kategorije. Od vrha drugega bo do cilja še 25 kilometrov.

Ne spreglejte