Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 9. 2015,
8.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Rok Korošec kolesarstvo

Sobota, 26. 9. 2015, 8.09

8 let

Eden padel, drugega zdelale tehnične težave

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Cestna dirka mlajših članov na svetovnem kolesarskem prvenstvu v Richmondu se ni končala po okusu slovenske trojke.

Od slovenskih predstavnikov je bil najboljši Rok Korošec na 25. mestu, vendar je v zadnjem krogu ostal za Belgijcem, ki je padel na vzponu, še več smole je imel Gašper Katrašnik z tehničnimi težavami.

Slovenci so se v prvi polovici dirke vozili razbiti po celotni glavnini. Korošec je bil večinoma v ospredju, sredi skupine David Per - na koncu je osvojil 40. mesto - Katrašnik - njegova končna uvrstitev je bila 49. mesto - pa je bil vseskozi v ozadju. Dva kroga pred koncem se je zdelo, da je Katrašnik odpadel, a se je še enkrat več znašel v skupini. Na koncu se je izkazalo, da je imel številne tehnične težave, v škripcih pa se je v zadnjem krogu na vzponu na Libby Hill znašel Korošec, saj je pred njim padel belgijski kolesar, zato je moral Slovenec, ki je bil takrat v dobrem položaju za zaključni boj, za trenutek stopiti s kolesa.

"V zadnjem krogu sem imel dober položaj, 10. mesto, Belgijec pred mano je nato padel. Moral sem se odpeti, 15 se jih je odpeljalo mimo. Ista zgodba kot na Flandriji. Če bi bil s skupino spredaj, bi se lahko boril," je razočarano razložil Korošec, ki je prepričan, da bi z nekaj sreči celotna slovenska ekipa lahko končala višje.

"Vso sezono nisem imel toliko smole"

"Moram reči, da toliko kot sem imel tokrat smole, je nisem imel celo sezono. Na začetku se mi je na kockah odtegnil sedež. Moral sem menjati kolo za rezervno. Ko so mi ga popravili, sem nazaj dobil svoje kolo. Dvakrat sem bil tako med avti. Malo sem se nadihal in odpočil, nato pa mi je tri kroge pred ciljem na vzponu na kockah dol padla veriga. Takrat sem malo obupal, ampak sem spet ujel priključek. To se vse sešteva, na koncu pa zmanjka nabojev. Na taki progi se ti mora vse 'poklopiti', da ti za konec ostane tista bomba," je svoje težave opisoval kapetan mlajših članov Katrašnik.

"Dogovorili smo se, da vsi trije čakamo na zaključek. Predvidevali smo, da se bo vse odločilo v zadnjem krogu. Dogovorili smo se, da se bomo vozili skupaj in si pomagali. Mislim, da je šlo vse narobe, kar je lahko šlo. Korošec je bil na koncu v ospredju, ampak ni to, kar smo na začetku upali," je z glavo zmajeval Katrašnik.

Še najbolj je bil po dirki zadovoljen Per. Na začetku se ni najbolje počutil na kolesu, po polovici je našel ritem, od sebe pa je dal maksimum. "Zadnji krog je začelo deževati, kar je naredilo selekcijo. V zadnjem krogu na prvem tlakovanem klancu so padli. Jaz in Rok sva imela dober položaj, vendar sva ostala zadaj. Potem se ni več ujelo skupine. Proga je od začetka zelo hitra, tempo se je nato umiril, na koncu so pobudo prevzele najboljše ekipe in narekovale hud tempo," pa je menil Per.

Ne spreglejte