Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
16. 6. 2016,
10.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53

Natisni članek

Po Sloveniji Jure Golčer

Četrtek, 16. 6. 2016, 10.30

6 let, 7 mesecev

Jure Golčer pred dirko Po Sloveniji

Dvakratni zmagovalec dirke Po Sloveniji se zaveda, da se bliža konec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,53
Jure Golčer | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Kolesar novomeške Adrie Mobila Jure Golčer se pri 38 letih zaveda, da se njegova profesionalna športna pot počasi izteka. Kaj sledi, ga ne skrbi. Kot zobnega higienika tik pred diplomo ga čaka služba v domači zobozdravstveni ordinaciji.

Izkušeni kolesar Jure Golčer, ki je iz kontinentalne ekipe Team Felbermayr - Simplon Wels letos prestopil v novomeški klub Adria Mobil, s pričakovanji, a tudi dvomi pričakuje začetek 23. slovenske pentlje, ki se danes začenja s štartom v Ljubljani. Tik pred dirko ga je namreč pošteno zdelala angina, jemal je tudi antibiotike, a pravi, da je zdaj bolezen že pozabljena.

"Imunski sistem se mi je, kot kaže, sesul, a zdaj je to že mimo," je zamahnil z roko ob omembi bolezni ob robu novinarske konference, na kateri so se včeraj predstavili štirje kolesarji iz karavane, ki bo danes iz Ljubljane zapeljala proti Kopru.

Mladi srkajo znanje starejših (dveh)

S sproščenostjo in udobjem v domači ekipi je izredno zadovoljen. "Domača ekipa je le domača ekipa," pravi. "S fanti se dobro razumemo, večino sem jih poznal že od prej. Vzdušje je super," je povzel.

Pri pomlajeni Adrii Mobil se dobro počuti.  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Pri pomlajeni Adrii Mobil se dobro počuti. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Strinjal se je, da so fantje res mladi, in izpostavil, da sta z Radoslavom Rogino v ekipi z naskokom najstarejša. Hrvat jih ima 37, Golčer pa je še leto starejši. Zato ni čudno, da mladi srkajo znanje, ki jima ga lahko nudita starejša kolega. "Niti toliko ne sprašujejo, bolj gledajo, se učijo in posnemajo. Fantje so zelo dobri, mislim, da bodo tudi na dirki uspešni," je napovedal.  

Na vzponu na Golte bo selekcija največja

Traso, ki jo bodo kolesarji prekolesarili v prihodnjih štirih dneh, pozna, največji pekel jih čaka v petek, ko bodo na kar 217 kilometrov dolgi etapi iz Nove Gorice grizli vse do cilja na Golteh.

"Težka ne bo samo zaradi zaključnega vzpona, pač pa tudi zaradi dolžine. Tu se bo naredila največja selekcija," je ocenil dvakratni zmagovalec dirke Po Sloveniji. "Iz Mozirja do cilja bomo potrebovali od 35 do 40 minut," je napovedal. Sam najbolj pričakuje prav drugo in tretjo etapo, ko bo na sporedu gorski kronometer iz Celja do Celjske koče.

Zaveda se, da se bliža konec njegove profesionalne športne poti. V domači zobni ordinaciji ga čaka služba zobnega higienika. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Zaveda se, da se bliža konec njegove profesionalne športne poti. V domači zobni ordinaciji ga čaka služba zobnega higienika. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Nima se smisla slepiti

Trenutno kolesarsko obdobje ocenjuje kot poslovilno. "Zagotovo bi raje odgovoril, da je še daleč od konca kariere, a se nima smisla slepiti. Realnost kaže drugače, moja kariera gre h koncu," je priznal. Kljub temu, da je z letošnjo zmago na 3. Veliki nagradi Izole pokazal, da še ni za staro šaro.

Kot zobni higienik ima službo zagotovljeno

Z razmišljanjem o prihodnosti si ne beli glave. Dobro ve, kaj bo počel. "Doma imamo zobozdravstveno ordinacijo, tako da bom službo nadaljeval tam. Nisem zobozdravnik, sem pa zobni higienik," je povedal. Manjka mu edino še diploma.

 

Ne spreglejte