SiolNET. Sportal Kolesarstvo
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

"Dvajset let že vrtim pedala, a še nisem bil nikdar tako polomljen"

1

termometer

 | Foto:
Zmagovalec dirke Po Sloveniji iz leta 2007 Tomaž Nose mora na žalost letošnjo izvedbo kolesarske pentlje spremljati s strani, saj je konec decembra doživel hujšo nesrečo.

Praktično ni več dela telesa pri Tomažu Nosetu, ki ne bi imel kakšne kozmetične napake. Pred dvema letoma je denimo tri tedne kolesaril z zlomljenimi rebri in ključnico, saj prvo slikanje ni pokazalo, da ima sploh kaj poškodovano.

Pri decembrskem trku je bila znova na tapeti ključnica, a si je tokrat pri bližnjem srečanju s kombijem poškodoval še medenico. "Operirali so mi jo in imam vijake, ki me bodo vseskozi spremljali. Ključnice mi niso operirali, ker je bila tako ali tako zlomljena. Zdaj je zaceljena. Zadnje slikanje sem imel maja, naslednje pa me čaka septembra. Vseskozi čutim bolečino. Dopoldne malce kolesarim z gorskim kolesom, a vse po ravnini. Ne morem v klanec. Tudi hoditi ne morem v klanec, zato Gorjanci odpadejo. Dejali so mi, naj postopno obremenjujem telo in svetovali, naj letos ne dirkam," je o teži poškodb dejal kolesar iz Gabrja.

"Zadnji dve leti imam kar smolo"

Nato je še spregovoril, kako je sploh prišlo do nesreče: "Bila je kolona. Šel sem mimo po desni strani, ker gremo vedno, če je le prostor. Dva možakarja sta nato zavila iz kolone brez signalizacije na desno proti gostilni, saj sta se odločila, da bosta šla raje kaj spit in ne bosta čakala v koloni. Voznik je zapeljal na parkirišče in sledil je trk. Oba sva bila kriva. On ni nič pogledal, jaz pa sem se peljal po napačni strani, za kar sem dobil 20 evrov kazni. Ne vem pa, koliko je moral plačati voznik. Dvajset let že vrtim pedala, a še nisem bil nikdar tako polomljen. Zadnji dve leti imam kar smolo. Enkrat tovornjak, drugič avto. Ves sem polomljen."

Dirka Po Sloveniji in Giro sta ga spet povzdignila

Ob takšni nesreči in poškodbi je, jasno, 32-letni kolesar pomislil tudi na konec kariere, vendar ga dogodki, kot sta dirka Po Sloveniji in ogled etape na Giru v Trstu, znova psihično povzdignejo. "Povečevati bom moral obremenitev in s tem tudi razdalje, ki jih bom prekolesaril. Nikdar ne bo tako, kot je bilo. Konstanten sem lahko še, vrhunskega rezultata pa ne morem pričakovati," je še dejal zmagovalec dirke Po Sloveniji leta 2007.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin