Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 8. 2011,
19.24

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Marcel Kittel Simon Špilak

Ponedeljek, 1. 8. 2011, 19.24

8 let

Druga zaporedna etapna zmaga za Kittla

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Marcel Kittel je zmagal tudi v 2. etapi 68. kolesarske dirke po Poljski (2.WT). K njegovi drugi zaporedni etapni zmagi je nekoliko pripomogel padec v glavnini dva kilometra do cilja.

Tudi druga 162 kilometrov dolga etapa letošnje dirke je bila namenjena šprinterjem. Že po dvajsetih minutah so glavnini pobegnili Bartlomiej Matjsiak (CCC Polsat), Adrian Kurek (Reprezentanca Poljske), Pierre Cazaux (Euskaltel-Euskadi) in Paolo Bailetti (De Rosa-Ceramica Flaminia). Vsi razen Bailettija so bili v begu že v prvi nedeljski etapi. Četverici je glavnina dovolila le nekaj več kot štiri minute prednosti. V zaključku etape je bila prednost četverice ubežnikov po pričakovanjih vse manjša. Glavnina je ubežnike ulovila 12 kilometrov do cilja.

V zadnjih dveh zaključnih krogih po ulicah Dabrowe Gornicze je bil tempo v glavnini izredno hiter. Na čelu so bili kolesarji ekip HTC-HighRoad in Omega Pharma-Lotto. V zadnjih kilometrih je bilo na čelu glavnine največ kolesarjev ekip Rabobank, Astana in Skil-Shimano. Približno dva kilometra do cilja se je povsem v ospredju glavnine pripetil padec, po katerem je v ospredju ostalo le še približno 40 kolesarjev. Prvi je na tleh pristal Alexander Kristoff, ki je v 1. etapi osvojil 2. mesto. Suvereno etapno zmago je slavil Marcel Kittel, ki je tako slavil že drugo zaporedno etapno zmago na tej dirki. Kittel ostaja odet v rumeno majico vodilnega.

Edini Slovenec na dirki Simon Špilak se je moral zaradi padca povsem zaustaviti. ''Ne vem kaj naj rečem. Vesel sem, da sem ostal cel in nisem padel. Vsi dirkajo na polno in se ne ozirajo na druge. Noge se dobro vrtijo in upam, da se bodo dobro tudi v gorskih etapah,'' je po etapi za Sportal povedal Špilak.

Ne spreglejte