Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 1. 2021,
11.21

Osveženo pred

3 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13

Natisni članek

Dirka po Združenih arabskih emiratih

Četrtek, 14. 1. 2021, 11.21

3 leta, 3 mesece

Dirka po ZAE 2021

Dirka po ZAE potrjena za začetek sezone na najvišji ravni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,13
Primož Roglič | Dirko po ZAE je leta 2019 dobil Primož Roglič | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Dirko po ZAE je leta 2019 dobil Primož Roglič

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Organizatorji dirke po Združenih arabskih emiratih so danes potrdili, da se bo svetovna serija kolesarstva začela 21. februarja. Na dirki, ki jo je v leta 2019 dobil slovenski kolesarski as Primož Roglič, bodo nastopile vse najboljše ekipe, so organizatorji sporočili na spletni strani.

Za zdaj še ni jasno, kje bo potekala letošnja trasa. Prav tako še ni znano, kakšni bodo protokoli v boju proti novemu koronavirusu, ki ni obšel ZAE. Organizatorji so sporočili, da bo več podrobnosti sedemetapne dirke znanih v prihodnjih dneh, so pa dobili zagotovila, da bo tam nastopilo vseh 19 ekip svetovne serije.

Na dosedanjih dveh izdajah te dirke, odkar so po sezoni 2018 združili dirko po Abu Dabiju in Dubaju, sta za slovenski presežek poskrbela Roglič leta 2019 s skupno zmago ter Tadej Pogačar z drugim mestom v lanski razvrstitvi. Skupno zmago je slavil Britanec Adam Yates.

Lansko preizkušnjo je nato pred zadnjima etapama predčasno prekinilo nekaj okužb z novim koronavirusom, zaradi česar so kolesarji več tednov preživeli v hotelih v karanteni. Med njimi je bil tudi Pogačar, ki je kasneje v sezoni osvojil dirko po Franciji.

Mladi 22-letni kolesar moštva UAE Team Emirates, ki se v teh dneh skupaj z moštvenim kolegom Janom Polancem ter preostalimi člani ekipe na sezono pripravlja prav v ZAE, bo na "domačih" tleh bržčas začel sezono 2021, ni pa še znano, kdo od preostalih Slovencev v svetovni seriji se mu bo pridružil na prvi dirki najvišjega ranga.

Tam jih bo v letu 2021 nastopalo sedem. Roglič je član Jumbo-Visme, Luka Mezgec bo dirkal za Team Bikeexchange (nekdanji Mitchelton-Scott), Matej Mohorič, Domen Novak in Jan Tratnik pa so člani Bahrain Victorious (nekdanji Bahrain-McLaren).

Sezona svetovne serije se je v prejšnjih letih začenjala z dirko Down Under v Avstraliji, ki pa so jo zaradi epidemije letos odpovedali.

Preberite še:

Remco Evenepoel
Sportal Nesrečni Remco še ni nared za vrnitev: Še vedno boli, nisem še 100-odstoten
Sportal Posrečena domislica kolumbijskega kolesarja #video
Stefan Denifl
Sportal Nekdanji avstrijski kolesar spoznan za krivega na sodišču
Ne spreglejte