Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 8. 2021,
17.47

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Natisni članek

Jan Tratnik Luka Mezgec Jan Polanc Jumbo-Visma Odd Christian Eiking Primož Roglič Primož Roglič Vuelta Vuelta Dirka po Španiji Dirka po Španiji

Sobota, 28. 8. 2021, 17.47

1 leto, 9 mesecev

Dirka po Španiji, 14. etapa (Don Benito – Pico Villuercas, 165,7 km)

Roglič naredil nov korak proti rdeči majici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

6

Primož Roglič | Primož Roglič prišel v cilj skupaj z rivali za skupno zmago. | Foto Guliverimage

Primož Roglič prišel v cilj skupaj z rivali za skupno zmago.

Foto: Guliverimage

Zmagovalec 14. etape na Dirki po Španiji je postal Francoz Romain Bardet (Team DSM), ki je bil najhitrejši med ubežniki. V ozadju je glavnina dirkala svojo dirko. Na zaključnem vzponu je skočil Miguel Angel Lopez (Movistar), ki ga je Primož Roglič (Jumbo-Visma) v družbi Enrica Masa, Egana Bernala in Jacka Haiga praktično tik pred prihodom v cilj dohitel. Odd Christian Eiking (Intermarché) še naprej ostaja v rdeči majici, a mu je Roglič v zaključku odščipnil 20 sekund in zdaj za vodilnim mestom zaostaja 1:36. Jan Tratnik, ki je bil med ubežniki, je dan zaključil na desetem mestu.

Pred 14. etapo je bilo v zraku vprašanje, ali se bo Primož Roglič (Jumbo-Visma) podal v lov za rdečo majico ali bo nadzoroval tekmece v boju za skupno zmago. Ker osrednjim favoritom za uspeh na Vuelti ni bila danes v prvem planu etapna zmaga, so jo prepustili ubežnikom.

"Dolgo sem čakal na to"

Med njimi je bil tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious), ki je nekako držal stik vse do zaključnega vzpona. Na Pico Villuercas se je razplamtel boj za dnevni uspeh. Sprva je najbolje kazalo Nicolasu Prodhommu (AG2R-Citroën Team), ki je imel že lepo prednost pred zasledovalci. Sprva mu je sledil Andrej Zeits (Team BikeExchange), nakar se je šest kilometrov do cilja za skok odločil Romain Bardet (Team DSM). Francoz je kot blisk švignil mimo obeh kolesarjev ter se odpeljal uspehu naproti.

"Dolgo sem čakal na to. Ogromno mi pomeni. Velikokrat sem bil že drugi. Danes sem šel v dobrem begu na polno. Dvojna zmaga je bila zame zato, ker sem dobil še pikčasto majico za najboljšega na gorskih ciljih. Fantastično je," je bil vesel Francoz.

Rdeča majica 20 sekund bližje

Debelih deset minut je čakal na razplet v glavnini. Prave akcije v ozadju nismo videli. Utrip je nekoliko dvignil le Miguel Angel Lopez (Movistar), ki je v skupnem seštevku na petem mestu in je pred 14. etapo za osrednjim favoritom za končno zmago Rogličem zaostajal 1:32. Kolumbijec se je tri kilometre pred ciljem odpeljal in imel že okoli 15 sekund prednosti, a je slovenski kolesar v zaključku pospešil in za sabo potegnil še trojico, ki mu je v zavetrju sledila – Enrica Masa (Movistar), Egana Bernala (Ineos Grenadiers) in Jacka Haiga (Bahrain Victorious).

Lopez je tik pred prihodom skozi ciljno črto pogledal nazaj v upanju, da za sabo ne bo videl Rogliča in druščine. A ga je četverica praktično ujela. Za njim je zaostala štiri sekunde. Medtem pa so odščipnili nove sekunde trenutno še vodilnemu v skupnem seštevku Oddu Christianu Eikingu (Intermarché), ki ostaja v rdeči majici. Roglič – skupaj z moštvenimi kolegi je dobro nadziral dogajanje v 14. etapi – ima po novem 20 sekund manj zaostanka kot dan prej za rdečo majico in znaša 1:36.

Haig: Težko je bilo, ko je Roglič navil tempo, sicer smo varčevali z metki

"Težko je bilo, ko je Primož Roglič navil zadnjih 500 metrov. Lopez je vzel nekaj sekund. Sam sem hranil metke za prihodnje dni," je ob prihodu v cilj povedal Haig in dal vedeti, da je pred kolesarji še veliko razburljivih dni in da bo počitek sledil le še v ponedeljek, ko je na Vuelti prost dan.

V nedeljo bo še ena gorska etapa, ki bo imela štiri kategorizirane vzpone, a se ne bo končala z vožnjo navzgor.

Podrobno, 14. etapa

Cilj – Tokrat so v cilj prikolesarili tudi favoriti za skupno zmago na Vuelti. Medtem je bil Romain Bardet kot zmagovalec etape že debelih deset minut v cilju. V ozadju je Miguel Angel Lopez (Movistar) upal, da se bo bolj odlepil od Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in druščine, ki so ga v zaključku praktično dohiteli. V cilj je prikolesaril le štiri sekunde pred slovenskim kolesarjem, Enricom Masom (Movistar), Eganom Bernalom (Ineos Grenadiers) in Jackom Haigom (Bahrain Victorious). Prav Roglič je v zaključku navil tempo in razredčil preostali del glavnine, sledila pa mu je lahko le trojica. A je bilo videti, da je imel še rezerve, ki jo bo potreboval že v nedeljski etapi in zlasti v izjemno težkem zaključnem tednu Dirke po Španiji.

Skupni vrstni red po 14. etapi:

1. Odd Christian Eiking (Nor) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux 55;03:17
2. Guillaume Martin (Fra) Cofidis + 0:54
3. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma + 1:36
4. Enric Mas (Špa) Movistar Team 2:11
5. Miguel Angel Lopez (Kol) Movistar Team 3:04
6. Jack Haig (Avs) Bahrain Victorious 3:35
7. Egan Bernal (Kol) Ineos Grenadiers 4:21
8. Adam Yates (VBr) Ineos Grenadiers 4:49
9. Sepp Kuss (ZDA) Jumbo-Visma 4:59
10. Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 5:31

Rezultati 14. etape

1. Romain Bardet (Fra) Team DSM 04:20:36
2. Jesus Herrada (Špa) Cofidis 00:00:44
3. Jay Vine (Avs) Alpecin-Fenix 00:00:44
4. Thomas Pidcock (VBr) Ineos Grenadiers 00:01:12
5. Clément Champoussin (Fra) AG2R Citroën Team 00:01:14
6. Matthew Holmes (VBr) Lotto Soudal 00:01:16
7. Andrey Zeits (Kaz) Team BikeExchange 00:01:19
8. Kévin Geniets (Luks) Groupama-FDJ 00:01:46
9. Nicolas Prodhomme (Fra) AG2R Citroën Team 00:02:04
10. Jan Tratnik (Slo) Bahrain Victorious 00:02:15
...

1,5 kilometra do cilja - Sepp Kuss zdaj navija tempo na čelu glavnine, ki lovi Miguela Angela Lopeza.

2,6 kilometra do cilja - Skočil je Miguel Angel Lopez (Movistar), ki za Primožem Rogličem zaostaja 1:32. Steven Kruijswijk medtem pomaga slovenskemu kolesarju na čelu glavnine. Zmagovalec etape Romain Bardet je medtem že sedem minut v cilju.

Glavnina ima še 3,6 kilometra do cilja. Guillaume Martin (Cofidis) je poizkušal z napadom na rdečo majico, vendar ga je ekipa Jumbo-Visme, ki ima v svojih vrstah Primoža Rogliča, kakor tudi preostale štiri kolesarje kmalu ujela.

Cilj  Romain Bardet (Team DSM) je junak 14. etape na Vuelti.

en kilometer do cilja - Še malo in Romain Bardet (Team DSM) bo dvignil roke zmagoslavno v zrak. Glavnina medtem zaostaja 11:38. Medtem so iz slednje skočili štirje kolesarje. Tudi Guillaume Martin (Fra) Cofidis, ki je v skupnem seštevku na drugem mestu z 58 sekundami zaostanka za rdečo majico.

dva kilometra do cilja - Vse je v znamenju Romaina Bardeta (Team DSM), ki v svojem ritmu kolesari proti etapni zmagi. Njegov naskok znaša 46 sekund. V glavnini so medtem navili tempo, a je še vedno mirno, kar se skokov tiče.

3,2 kilometra do cilja - Vine in Herrada sta se podala za Bardetom, a bosta težko ulovila francoskega kolesarja, ki ima že 39 sekund prednosti.

4,4 kilometra do ciljaRomain Bardet (Team DSM) se pelje proti etapni zmagi. Njegova prednost pred najbližjimi zasledovalci (Champoussin, Prodhomme, Vine, Zeits in Herrada) je 22 sekund.

šest kilometrov do cilja - Skočil je Romain Bardet (Team DSM), ki se je katapultiral mimo obeh kolesarjev in je trenutno vodilni. V glavnini je za zdaj še mirno. Na čelu so kolesarji Jumbo-Visme in Movistarja.

8,6 kilometra do ciljaAndrej Zeits (Team BikeExchange) se približuje Nicolasu Prodhommu (AG2R-Citroën Team). Loči ju še 18 sekund. Glavnina na čelu s Primožem Rogličem je medtem začela zaključni vzpon.

Zaključni vzpon Pico Villuercas. | Foto: A.S.O. Zaključni vzpon Pico Villuercas. Foto: A.S.O. deset kilometrov do ciljaNicolas Prodhomme (AG2R-Citroën Team) še vedno odlično kolesari in ima 36 sekund prednosti pred Andrejem Zeitsom (Team BikeExchange). V ozadju je skupina sedmih kolesarjev, ki ima dodatnih 18 sekund pribitka.

12,7 kilometra do cilja - Jan Tratnik ne more držati tempa pri zaključnem vzponu. Še vedno je vodilni Nicolas Prodhomme (AG2R-Citroën Team). Za njim se je podal Andrej Zeits (Team BikeExchange), ki ima 36 sekund zaostanka. Glavnina, ki zaostaja 14:10, še ni prišla do ciljnega vzpona. Takrat se pričakuje rock'n'roll tudi v tej skupini.

16 kilometrov do ciljaNicolas Prodhomme (AG2R-Citroën Team) si želi pred začetkom vzpona prikolesariti čim več prednosti. Zdaj znaša 1:08, glavnina pa zaostaja že 13:18.

21 kilometrov do cilja - Skupina Jana Tratnika (Bahrain Victiorious) lovi Nicolasa Prodhommeja (AG2R-Citroën Team), za katerim zaostaja 26 sekund.

23 kilometrov do cilja - Na enem od tehnično zahtevnih spustov sta padla Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) in Dani Navarro (Burgos-BH).

26 kilometrov do cilja - Napadel je Nicolas Prodhomme (AG2R-Citroën Team), ki se poskuša otresti tekmecev.

28 kilometrov do cilja - Matthew Holmes (Lotto Soudal), Nicolas Prodhomme (AG2R-Citroën Team), Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation) in Dani Navarro (Burgos-BH) so zdaj osrednji ubežniki. Lovi jih deseterica, med katerimi je tudi Jan Tratnik (Bahrain Victiorious), ki zaostaja 28 sekund. Glavnina medtem vozi svojo dirko in ima zaostanek 12:05. Še 14 kilometrov do zaključnega vzpona.

33 kilometrov do cilja - Skupina 15 kolesarjev, med katerimi je tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious), za dvema ubežnikoma zaostaja 52 sekund, medtem ko glavnina že 11:38. Jay Vine (Alpecin-Fnix), ki je šel po pijačo do klubskega avta, je ob držanju tega grdo padel in izgubil možnost za dobro etapno uvrstitev. Medtem Holmes spet lovi ubežnika in za njima zaostaja 14 sekund.

43 kilometrov do cilja - Smola za Holmesa, ki je imel predrto zračnico. Posledično je izgubil stik z Navarrom in Prodhommejem, ki sama nadaljujeta naprej.

46 kilometrov do cilja - Trije kolesarji – Navarro, Holmes in Prodhomme – so skočili iz ubežne skupine in imajo pred najbližjimi zasledovalci, med katerimi je tudi naš Jan Tratnik, 15 sekund prednosti. Glavnina, ki ji poveljuje ekipa Jumbo-Visme, medtem zaostaja 9:57. Videti je, da bo nekdo iz ubežne skupine danes lahko slavil etapno zmago. Kolesarje do konca čaka razgibana trasa in zaključni vzpon na Pico Villuercas.

57 kilometrov do cilja - Na čelu glavnine sta Steven Kruijswijk (Jumbo-Visma) in Pavel Sivakov (Ineos Grenadiers), ubežniki imajo 9:18 prednosti. Povprečna hitrost je 41,9 kilometra na uro.

68 kilometrov do cilja - Gorski cilj I. kategorije – Puerto Collado de Ballesteros 

1. Romain Bardet (Team DSM), 10 točk
2. Matthew Holmes (Lotto Soudal), 6 
3. Andrey Zeits (Team BikeExchange), 4 
4. Clément Champoussin (AG2R-Citroën Team), 2 
5. Nicolas Prodhomme (AG2R-Citroën Team), 1 

68 kilometrov do cilja - Na čelu glavnine je ekipa Jumbo-Visme, ki ima v svojih vrstah Primoža Rogliča kot osrednjega favorita za končno zmago. Prednost ubežnikov je padla na 9:04.

Puerto Collado de Ballesteros - profil | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O. 69 kilometrov do cilja - Ubežniki so že na vzponu na drugi gorski cilj Alto Collado de Ballesteros (I. kategorija). To je kratek, 2,8 kilometra dolg klanec, ampak strm s povprečnim naklonom 14 odstotkov in dvema 20-odstotnima odsekoma. Njihova prednost je v tem trenutku 9:49.

79 kilometrov do cilja - Gorski cilj III. kategorije – Puerto Berzocana

1. Romain Bardet (Team DSM) 3 točke
2. Ryan Gibbons (UAE Team Emirates) 2
3. Arnaud Démare (Groupama-FDJ) 1

"Mislim, da druge ekipe gledajo na nas, ker imamo osrednjega favorita. Vedno moramo gledati na to, da je dobro za našo ekipo. Če bo trenutek za napad in se bo Primož (Primož Roglič, op. a.) počutil dobro, bo šel naprej. A tretji teden Vuelte je težak. Vsi v ekipi se počutimo dobro. Za težje etape smo pripravljeni," je pred današnjo etapo dejal Američan v vrsti Jumbo-Visme Sepp Kuss.

88 kilometrov do cilja - Naskok ubežnikov je narasel na 10:10, pred njimi je gorski cilj III. kategorije Puerto Berzocama (7,7 kilometra/5,2-odstotni naklon).

98 kilometrov do cilja - Kolesarji so že prišli do dela trase, kjer se je cesta začela vzpenjati. Kmalu jih bo čakal prvi gorski cilj. Ta sliši na ime Puerto Berzocama (7,7 kilometra/5,2-odstotni naklon). Prednost ubežnikov je 8:42.

111 kilometrov do cilja - Po prvi uri vožnje je povprečna hitrost znašala 51,3 kilometra na uro. Ubežniki imajo že 8:05 prednosti.

124 kilometrov do cilja - Glavnina bo očitno pustila ubežnikom, da bodo imeli svojo dirko. Ti imajo pred začetkom težjega dela etape, ko bodo prišli na vrsto trije gorski cilji, 6:43 naskoka.

Med ubežniki je tudi Jan Tratnik. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Med ubežniki je tudi Jan Tratnik. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

131 kilometrov do cilja - Prednost ubežnikov še narašča. Zdaj je že 5:58. Na čelu glavnine so kolesarji Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux, ki imajo v svojih vrstah rdečo majico. Ta je v lasti Norvežana Odda Christiana Eikinga

136 kilometrov do cilja - Po prvih 30 kilometrih vožnje povprečna hitrost znaša 50,6 kilometra na uro. Ubežniki imajo že 4:08 prednosti.

147 kilometrov do ciljaJan Tratnik (Bahrain Victorious), Clément Champoussin, Nicolas Prodhomme (AG2R-Citroën), Jay Vine (Alpecin-Fnix), Dani Navarro (Burgos-BH), Aritz Bagües (Caja Rural-Seguros RGA), Jesus Herrada (Cofidis), Jens Keukeleire (EF Educaiton Nippo), Xabier Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi), Arnaud Démare, Kevin Geniets (Groupama-FDJ), Tom Pidcock (Ineos Grenadiers), Sep Vanmarcke (Israel Start-Up Nation), Matthew Holmes (Lotto Soudal), Andrey Zeits (Team BikeExchange), Romain Bardet (Team DSM), Dylan Sunderland (Team Qhubeka NextHash) in Ryan Gibbons (UAE Team Emirates) so v ubežni skupini in imajo 2:10 prednosti.

150 kilometrov do cilja - Med ubežniki je tudi slovenski kolesar Jan Tratnik (Bahrain-Victorious). V skupnem seštevku prav nihče iz ubežne skupine ne ogroža rdeče majice, saj ima Champoussin debelih 45 minut zaostanka. Najbolj znano ime v ubežni skupini je Romain Bardet, ki zaostaja 49 minut in 26 sekund, in olimpijski prvak v gorskem krosu Tom Pidcock (Ineos Grenadiers). Lahko se zgodi, da bomo danes spremljali dirko v dirki. Spredaj boj med ubežniki, v ozadju boj med favoriti za končno zmago. Oči bodo uprte zlasti v Primoža Rogliča (Jumbo-Visma) in Enrica Masa (Movistar), ki sta videti najbolj vroča med vsemi. Španec za Rogličem zaostaja 35 sekund.

152 kilometrov do cilja - Sprva se je v beg podalo devet kolesarjev, nakar se jim je pridružila še deveterica. Kar 18 jih zdaj kolesari pred glavnino in imajo 1:09 prednosti.

165 kilometrov do cilja - Za razliko od temperatur v Sloveniji je v Španiji nekoliko drugačno vreme. Na startu je bila temperatura zraka 29 stopinj. Vroče pa bo tudi na trasi. Pričakujemo lahko pobege kolesarjev. Se bo kateremu priključil tudi kdo iz slovenske dvojice Jan Tratnik (Bahrain Victorious) - Jan Polanc (UAE Emirates)?

13.07 - Današnja etapa ima tri kategorizirane klance. Prvi je vzpon na Puerto Berzocana (III. kategorija, 7,7 kilometra pri 5,2 odstotka), takoj za njim sledi Alto Collado de Ballesteros (I. kategorija). To je kratek, 2,8 kilometra dolg klanec, ampak strm s povprečnim naklonom 14 odstotkov in dvema 20-odstotnima odsekoma. Za konec pride na vrsto še Pico Villuercas (14,5 kilometra/6,2-odstotni naklon. Na nekaterih delih se približa desetodstotnemu naklonu).

13.00 - Pozdravljeni, spet je čas, da se nekoliko poglobimo v dogajanje na španski Vuelti. Danes je čas za gorsko etapo. Sicer je dolga "le" 165,7 kilometra, a vključuje zanimive vzpone. Tudi etapa se bo zaključila z vožnjo navkreber. Cilj bo na gorskem cilju Pico Villuercas na nadmorski višini 1.580 metrov. Bomo videli Primoža Rogliča po koncu dneva spet v rdeči majici? Od nje ga loči 1:56. Vuelta 2021 - profili etap | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O.

Skupni vrstni red pred 14. etapo:

1. Odd Christian Eiking (Nor) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux 50;31:52
2. Guillaume Martin (Fra) Cofidis + 0:58
3. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma + 1:56
4. Enric Mas (Špa) Movistar Team 2:31
5. Miguel Angel Lopez (Kol) Movistar Team 3:28
6. Jack Haig (Avs) Bahrain Victorious 3:55
7. Egan Bernal (Kol) Ineos Grenadiers 4:41
8. Adam Yates (VBr) Ineos Grenadiers 4:57
9. Sepp Kuss (ZDA) Jumbo-Visma 5:03
10. Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 5:38
...
17. Jan Polanc (Slo) UAE Team Emirates 13:37
97. Luka Mezgec (Slo) Team BikeExchange 1;26:49
138. Jan Tratnik (Slo) Bahrain Victorious 2;03:08

Napoved pred etapo

Rdečo majico vodilnega že peti dan brani Norvežan Odd Christian Eiking (Intermarche), ki pa se zaveda, da bo v njej le stežka dočakal ponedeljkov drugi dan počitka. "Seveda bom poskušal ubraniti rdečo majico, ampak je vse odvisno od Rogliča. Če se bo odločil napasti, bo težko. Ampak z nekaj sreče in dobrimi nogami se lahko še bojujem zanjo," je včeraj razlagal vodilni kolesar na Vuelti.

Rogliču je rdečo majico slekel po deveti etapi, danes pa se bodo najbrž pokazali tudi drugi favoriti za končno zmago in Eikinga čaka trd boj. 

Štirinajsta etapa bo s slabimi 166 kilometri sicer kratka, ampak peklenska. Na sporedu so namreč trije kategorizirani klanci, dva prve kategorije, tudi ciljni na Pico Villuercas. Gre za 14,5-kilometrski klanec s povprečnim naklonom 6,2 odstotka in deli, ki se približajo desetim odstotkom. Tam lahko pričakujemo resen spopad favoritov, najbrž kar nov dvoboj Rogliča in Španca Enrica Masa (Movistar), ki je na letošnji Vuelti v odlični formi.

A še pred koncem etape kolesarje čaka izčrpavanje, najprej vzpon na Puerto Berzocana (III. kategorija, 7,7 kilometra pri 5,2 odstotka), takoj za njim pa še na Alto Collado de Ballesteros (I. kategorija). To je kratek, 2,8 kilometra dolg klanec, ampak strm s povprečnim naklonom 14 odstotkov in dvema 20-odstotnima odsekoma. 

Etapa se bo z zaprto vožnjo v Don Benitu začela ob 12.50, ob 13.02 bo šlo zares, cilj na Picu Villuercasu pa naj bi kolesarji dosegli med 17.16 in 17.46.

V nedeljo sledi še ena zahtevna preizkušnja, 197,5-kilometrska etapa od Navalmorala de la Mate do El Barraca s štirimi gorskimi cilji, dvema prve ter po enim druge in tretje kategorije. Cilj v nedeljo pa bo na spustu.

Vuelta 2021 - profili etap | Foto: A.S.O. Foto: A.S.O.

Skupni vrstni red po 13 etapah:

1. Odd Christian Eiking (Nor) Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux 50;31:52

2. Guillaume Martin (Fra) Cofidis + 0:58

3. Primož Roglič (Slo) Jumbo-Visma + 1:56

4. Enric Mas (Špa) Movistar Team 2:31

5. Miguel Angel Lopez (Kol) Movistar Team 3:28

6. Jack Haig (Avs) Bahrain Victorious 3:55

7. Egan Bernal (Kol) Ineos Grenadiers 4:41

8. Adam Yates (VBr) Ineos Grenadiers 4:57

9. Sepp Kuss (ZDA) Jumbo-Visma 5:03

10. Felix Grossschartner (Aut) Bora-Hansgrohe 5:38

...

17. Jan Polanc (Slo) UAE Team Emirates 13:37

97. Luka Mezgec (Slo) Team BikeExchange 1;26:49

138. Jan Tratnik (Slo) Bahrain Victorious 2;03:08

Primož Roglič
Sportal Jakobsen odpovedal, zmaga Senechalu, tudi Mezgec odličen, Roglič varno preživel dan
Ne spreglejte