Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 2. 2013,
19.39

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

kolesarstvo Jerome Cousin

Petek, 1. 2. 2013, 19.39

8 let, 2 meseca

Cousin z etapno zmago do majice vodilnega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Triindvajsetletni francoski kolesar Jerome Cousin je zmagovalec 3. etape kolesarske dirke Etoile de Besseges (2.1) in novi vodilni v skupnem seštevku dirke.

V 152 kilometrov dolgi etapi so bili na sporedu trije kategorizirani vzponi prve kategorije. V bistvi je bil na sporedu le en klanec (prelaz Trelys), ki so ga so morali kolesarji prekolesariti trikrat. Za kolesarji je bil že en gorski cilj in dobrih 25 kilometrov etape, ko je glavnina dovolila pobeg skupini kolesarjev v kateri so bili Bert Jan Lindeman (Vacansoleil-DCM), Arthur Vichot (FDJ), Jurgen Van de Walle (Lotto-Belisol), Cyril Gautier (Europcar), Hubert Dupont (Ag2r-La Mondiale), Georg Preidler (Argos-Shimano), Jonathan Hivert (Sojasun) in Julien Antomarchi (La Pomme Marseille). Po tretjini etape je imela osmerica ubežnikov že dve minuti in pol prednosti pred glavnino. Po drugem prečkanju gorskega cilja je prednost ubežne osmerice znašala 2 minuti, medtem ko je bilo do cilja še slabih 100 kilometrov.

Prednost osmerice ubežnikov se je vseskozi manjšala in je 43 kilometrov do cilja znašala le še 24 sekund. Kmalu zatem je glavnini pobegnilo še pet kolesarjev, ki so ubežnike ulovili 30 kilometrov do cilja. To so bili Bjorn Leukemans (Vacansoleil-DCM), Pierrick Fedrigo (FDJ), Jerome Cousin (Europcar), Romain Bardet (Ag2r-La Mondiale) in Anthony Roux (FDJ). Prednost ubežnikov je ponovno narasla in slednji so imeli pred zaključkom etape dovolj prednosti, da so med seboj obračunali za etapno zmago in vodstvo v skupnem seštevku. Prve zmage v sezoni se je veselil Jerome Cousin, ki je član ekipe Europcar. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala člana ekipe FDJ Anthony Roux in Arthur Vichot. Od slovenskih kolesarjev sta etapo v glavnini končala Grega Bole in Jure Kocjan. Aldo Ino Ilešič je imel smolo v pričetku etape in je slednjo končal v ozadju. ''Etapa je bila zahtevna in sem kar utrujen. V vsakem krogu so bili na sporedu trije vzponi. Že v prvem krogu sem moral pri vzponu na gorski cilj menjati kolo zaradi okvare. Kar cel krog sem nato moral loviti glavnino in je nato na zadnjem vzponu zmanjkalo moči in nisem gorskega cilja prečkal z glavnino. Nato se nismo trudili s tem, da bi še ulovili glavnino in smo prihranili nekaj moči za naslednji dve etapi,'' je za Sportal povedal Aldo Ino Ilešič.

Ne spreglejte