Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
19. 6. 2015,
6.31

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jon Božič Adria Mobil Po Sloveniji Po Sloveniji kronometer

Petek, 19. 6. 2015, 6.31

8 let, 2 meseca

Če bi 18-letnik dejansko kolesaril, kot je pričakoval, bi bil danes v rumenem

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čast prvega stika s progo na 22. kolesarski dirki Po Sloveniji je imel vsega 18-letni član Adrie Mobila Jon Božič, ki je imel po nastopu nekoliko mešane občutke.

Jon Božič se je namreč kot prvi spoprijel z 8,8 kilometra dolgim kronometrom in postavil znamko 10:40, ki je bila nekaj časa ogledalo za njegove naslednike.

A najmlajši mož dolenjske ekipe Adria Mobila sprva ni bil zadovoljen z rezultatom: "Ne, nisem. Pričakoval sem vsaj 10:15. Morda so danes takšne razmere, ker je pihalo v eno smer. Upam, da je to krivo. Noge so bile vredu, prav tako utrip. Proga je bila super. Ne vem … Glede na lanske rezultate sem pričakoval več. Domača dirka je nekaj posebnega. Veliko sem pričakoval od kronometra, bomo pa videli, kaj to pomeni, ko bodo prišli na cilj drugi fantje."

Ni bilo treba dolgo čakati, da je Jon lahko videl, da je bil njegov čas na koncu dober, saj je za zmagovalcem kronometra Artemom Ovečkinom (10:22) zaostal za 18 sekund (če bi kolesaril, kot je pričakoval, bi danes začel drugo etapo v rumeni majici). Njegova znamka bi bila v četrtek verjetno še boljša, če bi štartal ob koncu, ko se je veter nekoliko umiril, vendar na razmere ni mogel vplivati.

Rad bi bil del Pro Tour ekipe

Prav nič pa ga ni zmotilo, da je nastopil kot prvi: "Bila je nova izkušnja. Treme nisem imel nobene. Morda bi bila, če bi nastopil ob koncu, ker bi bile znamke že postavljene in bi bila pričakovanja potem večja."

Zadovoljen je, da se je v članski ekipi Adrie Mobila hitro ujel in da se dobro razume s trenerjem Boštjanom Mervarjem. Državni prvak v kronometru do 23 let in članski podprvak v tej disciplini pa ima videti jasno zastavljene tudi cilje za prihodnost. Želja je, da bi nastopil v kakšni od najboljših ekip na svetu.

"Če bom imel možnost priti v Pro Tour ekipo, bi imel rad vlogo pomagača kakšnemu dobremu kolesarju, kot je Alberto Contador," je dal mladenič iz Dolnjih Suhadol vedeti, da bi rad kolesaril pred velikimi imeni svetovnega kolesarstva in jim tako z dobrim tempom utiral pot do vrhunskih rezultatov ter prestiža.

Ne spreglejte