Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 3. 2016,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Fabian Cancellara Grega Bole

Sobota, 5. 3. 2016, 18.05

8 let

Cancellari tretjič Strade Bianche, Bole najboljši Slovenec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Švicarski kolesarski zvezdnik Fabian Cancellara je tretjič zmagal na italijanski enodnevni dirki Strade Bianche.

Na koncu je po 176 km v ciljnem sprintu navkreber ugnal lanskega zmagovalca Čeha Zdeneka Štybarja, tretji pa je bil klubski kolega slednjega Italijan Gianluca Brambilla, ki je zaostal štiri sekunde.

Brez mesta na zmagovalnih stopničkah je ostal svetovni prvak iz Richmonda 2015 Slovak Peter Sagan, ki je na četrtem mestu zaostal 13 sekund.

Brambilla, ki je bil aktiven že med ubežniki, je zadnje kilometre premagoval v družbi Štybarja, Cancellare in Sagana, a se prvi odločil za napad. Zadnji kilometrski vzpon do cilja v Sieni je prvi začel Italijan, preostala trojka pa se s tem ni obremenjevala. Sagan je prvi omagal, Štybar in Cancellara sta Brambillo ujela, ga prehitela nekaj manj kot 500 metrov pred ciljem in obračunala za zmago, več moči pa je imel na koncu Švicar, ki je zmago proslavil s poskakovanjem v družbi ekipe Treka in dvigovanjem kolesa visoko v zrak.

Štiriintridesetletni Cancellara, ki bo po koncu letošnjega leta končal bogato športno pot, je na svoj račun dodal še eno klasiko, ki jo je dobil trikrat; pred tem mu je to uspelo na dirki Pariz-Roubaix in dirki po Flandriji. "Ta dan je poseben. Moral sem igrati na najmočnejše karte. Vedel sem, da ne smem pustiti Brambille predaleč, s Štybarjem sta bila številčno močnejša. Izkoristil sem svoje izkušnje in samozavest ter čakal do konca. Dobro se poznam. Tretja zmaga pomeni, da sem se vpisal v zgodovino, saj bodo po meni poimenovali del proge. Za vedno sem v Sieni pustil pečat. Vesel sem," je razložil švicarski Špartak.

Na startu sta bila tudi dva Slovenca. Najboljši je bil Grega Bole (Nippo-Vini Fantini), ki je na koncu zbral dovolj moči za 23. mesto, za Cancellaro je zaostal 2:41 minute, Primož Roglič (LottoNL-Jumbo), debitant na tovrstnih klasikah, je bil z zaostankom 24:15 74.

Ne spreglejte