Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jani Brajkovič

Četrtek, 4. 7. 2013, 19.45

8 let

Brajkovič zaključil z nastopom na letošnjem Touru!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Devetindvajsetletni slovenski kolesar Jani Brajkovič je zaradi posledic padca 11 kilometrov do cilja 6. etape odstopil z jubilejne 100. kolesarske dirke po Franciji.

Za Brajkoviča se že nastop v 1. etapi letošnje dirke ni začel najboljše. Padel je šest kilometrov pred zaključkom omenjene etape, a je ni huje skupil in je lahko nadaljeval z dirko. Sicer je v 3. etapi začutil, da ga pri dihanju bolijo rebra, a je zaenkrat vse kazalo na to, da se bo izvlekel. A sledil je padec slabih 11 kilometrov do cilja etape, katerega posledice so bile že na videz hujše. Brajkovič je po padcu dve minuti sedel na cestišču in čakal, da je prišel k sebi, preden je začel razmišljati kako naprej. Sicer je končal etapo. Skupaj z njim je v cilj prikolesaril mladi Aleksej Lutsenko (lani svetovni prvak med mlajšimi člani), a je po oskrbi v mobilni bolnišnici organizatorjev dirke dobil rdečo luč za nadaljevanje dirke. "Pogodba za naslednjo sezono je ostala na cesti. In sicer 12 kilometrov do cilja. Ne dovolijo mi, da jutri nadaljujem z dirko. Velika zahvala zdravniški ekipi. Fenomenalni ljudje," je na svojem Twitter profilu po pregledu zapisal Brajkovič. Po zapisu na Twitter profilu njegove ekipe Astana naj bi Brajkovič utrpel težjo poškodbo kolena. Na slednjem naj bi bila globoka rana, dobil pa naj bi tudi nekaj šivov, a ni navedeno kje.

Brajkoviču je to četrti nastop v karieri na Touru. Dvakrat je prikolesaril do cilja v Parizu. Najboljšo uvrstitev je vknjižil lani, ko je dirko končal na 9. mestu v skupnem seštevku. Tokrat je drugič, da je odstopil zaradi poškodbe. Prvič je zaradi poškodbe odstopil leta 2011, ko je odstopil v 5. etapi zaradi zloma ključnice. Vsekakor je zanj tokratni odstop zelo hud udarec, saj se mu ob koncu sezone izteče pogodba z ekipo Astana. "Kaj naj rečem. Še sedaj ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Celo sezono mi ni šlo tako kot sem pričakoval. Sedaj, ko je bila pa forma vse boljša, si pa koleno odprem," so bile prve besede Brajkovič za Sportal. "Niemiec je naredil napako. Nisem imel kam in sem ga zapel in poletel preko balance na drugo stran cestišča. Padel sem na obraz in s kolenom udaril v robnik. Glavna težava je v kolenu, saj je v njem globoka luknja. Vsekakor ne vem, kako bo jutri, a trenutno boli, da bolj ne bi moglo. Hoditi ne morem, a zdravniki so dejali, da naj bi po nekaj dneh že lahko sedel na kolo. Na rami in bradi sem dobil le odrgnine," je za Sportal zaključil nesrečni Brajkovič. Vsekakor pa se je še enkrat več pokazalo kakšna dirka je dirka po Franciji. Veliko je odvisno od sreče in od tega v kako močni ekipi si. Le ekipe Sky, BMC Racing in Saxo-Tinkoff so bile v prvih šestih etapah tiste, kjer se je vseh devet kolesarjev ekipe vozilo skupaj v ospredju in so tako poskrbeli, da so se njihovi kapetani izognili nepotrebnim težavam. A še to velikokrat ni dovolj.

Ne spreglejte