Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 6. 2013,
21.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Lars Boom Luka Mezgec Blaž Jarc

Petek, 14. 6. 2013, 21.18

8 let

Boom zmagovalec dirke Ster ZLM Toer, Mezgec 14.

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nizozemec Lars Boom je zmagovalec 27. kolesarske dirke Ster ZLM Toer (2.1). V zadnji 5. etapi je zmago slavil Pim Ligthart. Blaž Jarc 19. v etapi, Luka Mezgec 14. skupno.

Skoraj ves čas 176 kilometrov dolge etape je bila v begu skupina šestih kolesarjev. Glavnina je bila v zaključku vse bližje. Prvi ubežnik je bil ujet 3 kilometre do cilja. Ostala peterica je bila ujeta v ciljnem šprintu, a je Andre Greipel, ki je dobil ciljni šprint glavnine, premagal le enega. Preostala četverica je uspela ciljno črto prečkati tik pred Nemcem. Zmage se je veselil Nizozemec Pim Ligthart, ki je s tem dosegel svojo prvo letošnjo zmago. Oba Slovenca, ki sta nastopala na dirki, sta etapo končala v glavnini. Blaž Jarc je pomagal kapetanu Klugeju, ki ni uspel izkoristiti garanja moštvenih kolegov. Padec pred dvema dnevoma je pustil posledice na zapestju Jarca, čeprav sprva ni kazalo tako.

"Danes je bilo nekoliko boljše, a me zapestje še vedno zaboli, če zapeljem v luknjo. Upam, da bo dobro do srede, ko nastopim na naslednji dirki. Danes smo vsi garali za Klugeja, ki mi kilometer in pol do cilja ni mogel več slediti oz se je izgubil nekje v glavnini. Konkurenca šprinterjev na dirki je bila sijajna in je potrebno biti v ospredju že 4 kilometre do cilja in nato slediti vlakom najboljših ekip," je po etapi za Sportal povedal Blaž Jarc. Podobno vlogo kot Jarc je imel tudi Luka Mezgec, ki je garal za Marcela Kittla.

"Danes ni bilo sreče saj so ubežniki pred nami uspeli prikolesariti v cilj. Sam sem svoje delo opravil 400 metrov do cilja. A Kittel je takoj videl, da bodo ubežniki pred njim v cilju in je prenehal s šprintom. Z nastopom na dirki sem zadovoljen in do srede še ostajam na severu Evrope. V sredo bom nastopil na enodnevni dirki Halle-Ingooigem," je za Sportal povedal Mezgec. V skupnem seštevku dirke ni prišlo do sprememb. Zmago je slavil Nizozemec Lars Boom. Na drugem mestu je dirko končal Andre Greipel, medtem ko je bil lanski zmagovalec Mark Cavendish tretji. Luka Mezgec je zasedel 14., Blaž Jarc pa 61. mesto.

Ne spreglejte