Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 6. 2014,
13.42

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Po Sloveniji Grega Bole

Sreda, 18. 6. 2014, 13.42

8 let

Bole in Grosu aduta japonske ekipe Vini Fantini-Nippo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Slovenski kolesar Grega Bole je zagotovo prvo ime kolesarske ekipe Vini Fantini- Nippo, ki ima profesionalno licenco in je registrirana na Japonskem. Letos je slavil že tri zmage.

Ekipa je bila ustanovljena leta 2008 in se je takrat imenovala Centri della Calzatura-Partizan. Registrirana je bila v Srbiji in se leta 2009 preimenovala v Centri della Calzatura. Leta 2010 je bila ekipa pod imenom CDC-Cavaliere že registrirana v Italiji. V sezoni 2011 se je preimenovala v D'Angelo & Antenucci-Nippo. Leta 2012 je ekipo kot prvi sponzor prevzel japonski Nippo in tudi ekipa je odtlej registrirana na Japonskem. Lani se je ekipa imenovala Nippo-De Rosa, letos pa se imenuje Vini Fantini-Nippo. V ekipi je registriranih 16 kolesarjev. Poleg Boleta je v ekipi še šest Japoncev, pet Italijanov, Romun, Šved, Južnoafričan in Avstrijec. Letos so dosegli že devet zmag, devet drugih in pet tretjih mest na kategoriziranih dirkah.

Grega Bole je na dirki Po Sloveniji že leta 2010 zmagal na dveh etapah in dva dneva kolesaril v rumeni majici vodilnega. Dirko je takrat končal na 9. mestu v skupnem seštevku. "Na dirko prihajam brez pričakovanj. Nekoliko sem že utrujen od vseh potovanj in številnih menjav časovnih pasov. Vsekakor bi se rad čim prej aklimatiziral, saj sem v zadnjem mesecu dirkal na Japonskem, se vrnil domov in nato odpotoval na dirko po Koreji. Šele na dirki bom videl, glede na to, kako se bodo vrtele noge, kaj lahko pričakujem. Sama trasa dirke mi ni všeč, saj je dirka povsem zaprta in ni manevrskega prostora. Če bo počutje dobro, bom skušal doseči vidnejši rezultat v kateri izmed etap," je za Sportal povedal Grega Bole. Poleg njega bo adut ekipe, ki jo bo vodil Stefano Giuliani, tudi Romun Eduard Grosu.

Ne spreglejte