Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
25. 7. 2013,
12.10

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Bjarne Riis

Četrtek, 25. 7. 2013, 12.10

3 leta, 5 mesecev

Bjarne Riis se je odpovedal denarju Olega Tinkova

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Danec Bjarne Riis, ki je prvi mož kolesarske ekipe Saxo-Tinkoff, je objavil novico, da je prekinil pogajanja o nadaljnjem sodelovanju s sponzorjem Tinkoff Bank.

Riis, čigar družba Riis Cycling ima v lasti Pro Team licenco, s katero nastopa ekipa Saxo-Tinkoff, je na spletni strani ekipe Saxo-Tinkoff objavil, da je prekinil pogajanja s sponzorjem Tinkoff Bank o podaljšanju pogodbe. Tinkoff Bank, ki je v lasti Olega Tinkova, je sponzor danske ekipe vse od dirke po Franciji leta 2012. Ob koncu letošnjega leta se izteče pogodba in že ves zadnji mesec v javnost curljajo novice o pogajanjih obeh vpletenih strank o nadaljnjem sodelovanju. Vse je kazalo na to, da bo Tinkoff postal prvi sponzor ekipe, ki naj bi se v letu 2014 imenovala Tinkoff-Saxo. A zadnji komentarji Tinkova o nastopu Alberta Contadorja na dirki po Franciji, so očitno sodu izbili dno. Riis je poudaril, da se stranki očitno ne bosta uspeli približati stališč o pogojih, ki so v obojestranskem interesu obeh strani. ''Med našimi obsežnimi pogajanji z družbo Tinkoff Bank smo spoznali, da ne bomo uspeli zbližati stališč, ki so potrebna za skupno rast in razvoj ekipe po letu 2013. Največja težava je v tem, da se ne strinjamo o tem, kako naj bi bila ekipa vodena. Zaradi tega sem se odločil, da prekinem pogajanja in raziščem ostale možnosti. Osebno bi se rad zahvalil Olegu Tinkovu in družbi Tinkoff Bank za velik prispevek k razvoju ekipe,'' je med drugim zapisal Riis. Med vrsticami je poudaril tudi, da pričakuje, da bo sponzor poravnal obveznosti, ki jih ima do ekipe do konca letošnjega leta.

Na nedavno končani dirki po Franciji sta Alberto Contador in Roman Kreuziger zasedla 4. in 5. mesto v skupnem seštevku. Ekipa Saxo-Tinkoff je po zaslugi njunega dobrega nastopa na lestvici točkovanja dirk svetovnega koledarja iz 12. mesta napredovala na 5. mesto lestvice ekip. V letošnjem letu je član ekipe tudi Slovenec Marko Kump, ki se trenutno v italijanskem Livignu pripravlja na drugi del letošnje sezone. ''Mislim, da dobro treniram in tudi počutje ni slabo. Vsekakor se veselim nadaljevanja sezone. Najprej bom nastopil na dirki po Danski, nato pa na dirki Eneco Tour,'' je za Sportal povedal Marko Kump. Dirka po Danski se začne v sredo. Poleg Kumpa bodo barve ekipe Saxo-Tinkoff branili še Manuele Boaro, Christopher Juul Jensen, Anders Lund, Michael Morkov, Matti Breschel, Jay McCarthy in Jonas Aaen.

Ne spreglejte