Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 8. 2013,
14.47

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bjarne Riis

Ponedeljek, 12. 8. 2013, 14.47

3 leta, 5 mesecev

Avgusta dve zaslišanji na Mednarodnem arbitražnem športnem razsodišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Ta mesec bo Mednarodno športno razsodišče opravilo zaslišanje v povezavi z Dancem Bjarnejem Riisom in Nemcem Patrikom Sinkewitzem. Drugega želi kaznovati Nemška antidopinška agencija.

Riis, menedžer in lastnik ekipe Saxo-Tinkoff, se je namreč pritožil na pravilo Mednarodne kolesarske zveze, ki ne upošteva točk kolesarjev, ki so prestali prepoved nastopanja. In sicer se ne upoštevajo točke, ki jih je kaznovani kolesar osvojil na dirkah svetovnega koledarja v dveh letih po prestani kazni. "To je nesmiselno. Zamislite si, da bi se recimo Lionel Messi vrnil po prestani kazni in ne bi veljali goli, ki bi jih nato dosegel na tekmah za svojo ekipo," je lani na to temo za danske medije dejal Riis. Točke, ki jih kolesarji posamezne ekipe osvojijo na dirkah svetovnega koledarja, so izjemno pomembne, saj imajo največjo vrednost pri odločanju licenčne komisije Mednarodne kolesarske zveze, katere ekipe bodo v tekočem letu lahko nastopale z licenco Pro Team. Zaslišanje v Lozani na to temo je predvideno 19. avgusta.

Bo pa povsem konec avgusta na sporedu še ena obravnava v povezavi s kolesarstvom. Nemška antidopinška agencija se je pritožila na opustitev primera v povezavi z nemškim kolesarjem Patrikom Sinkewitzem. Marca 2011 je bil Sinkewitz pozitiven na rastni hormon. Nemška kolesarska zveza ga je oprostila z navedbo, da metoda, ki jo uporablja Svetovna antidopinška agencija za odkrivanje uporabe rastnega hormona, ni zanesljiva. Nemška antidopinška agencija se je zato pritožila na Mednarodno športno razsodišče, saj ne morejo sprejeti odločitve Nemške kolesarske zveze. Navajajo, da predvsem zato, ker ni bilo nikakršnih pojasnil, zakaj so vrednosti v krvi Sinkewitza tako visoke. Zaslišanje v tem primeru je predvideno 28., 29. in 30 avgusta.

Ne spreglejte