Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
20. 6. 2011,
12.18

Osveženo pred

2 tedna, 6 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bogdan Fink Diego Ulissi Dirka Po Sloveniji

Ponedeljek, 20. 6. 2011, 12.18

2 tedna, 6 dni

Avstrijci bi se radi vrnili na dirko Po Sloveniji

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jubilejna 18. kolesarska dirka Po Sloveniji, ki si jo je v gorski etapi s ciljem na Golte prisvojil Italijan Diego Ulissi (Lampre), je imela posebno noto tudi za organizatorja dirke Bogdana Finka.

Za kolesarsko dirko Po Sloveniji lahko mirne duše rečemo, da je eden največjih športnih dogodkov pri nas v Sloveniji. Na naših cestah namreč kolesarijo številni zvezdniki svetovnega formata, obenem pa zahteva veliko truda pri organizaciji, pri kateri ima glavno besedo direktor dirke Bogdan Fink. "Nadvse sem zadovoljen s potekom in razpletom. Izpadlo je celo bolje, kot smo pričakovali. Prišli so odlični kolesarji - same zvezde. Zmagovalca francoskega Toura (Carlos Sastre) pri nas še nismo imeli. Tu sta bila še Alessandro Petacchi ter Vincenzo Nibali. Organizacijsko smo dobro speljali vse skupaj. Tudi resnejših poškodb ni bilo," je po koncu v Novem mestu dejal Fink, ki že deseto leto zapored skrbi za organizacijo dirke.

"Nagradni sklad zagotovo ne privabi zvezde"

Letošnja slovenska pentlja je bila tudi spektakularna, in sicer že prvi dan, ko so se kolesarji pomerili v 6,6 kilometra dolgem kronometru po ulicah Ljubljane. Ta trasa je bila zadetek v polno, obenem pa kronometer tudi ni naredil selekcije med kolesarji v skupni razvrstitvi. "Kronometer res ni naredil velike razlike, sta pa med prvih pet v skupnem seštevku dva, ki sta bila odlična že prvi dan po ulicah Ljubljane. Že na začetku se je videlo, kdo je kdo in kateri so kandidati za končni uspeh," pravi Fink, ki je zadovoljen, da iz leta v leto prihaja k nam vse več odličnih kolesarjev. "Nagradni sklad jih ne zagotovo ne privabi. Mislim, da dobro organiziramo dirko in prisluhnemo njihovim željam. Tudi termin je pravi in so pripravljeni."

Vzpon in spust z Bad Kleinkirchheima?

O novostih za 19. dirko še ni imel pretirano razpoložljivih podatkov, so pa zanesljivi viri dejali, da si Avstrijci želijo vnovič vrniti na dirko Po Sloveniji. V igro naj bi se vključil Bad Kleinkirchheim - avstrijsko smučarsko središče. Kolesarje bi v tem primeru čakal vzpon na 1800 metrov nadmosrske višine, omenja pa se celo 20-kilometrski spust z njega, po katerem bi bil nato cilj. Že ta podatek, da se Avstrijci zanimajo za slovensko dirko, veliko pove o njeni kakovosti. Res je, da je še natanko leto dni do naslednjega največjega kolesarskega praznika pri nas, vendar bodo organizatorji dirke kaj kmalu začeli s pripravami nanj. Potreben bo predvsem posluh pokroviteljev, saj dirka postaja iz leta v leto vse dražja.

Ne spreglejte