Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
16. 12. 2014,
21.55

Osveženo pred

8 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

HDD Olimpija KAC Celovec liga EBEL

Torek, 16. 12. 2014, 21.55

8 let, 1 mesec

Zmaji spet brez tekme pod milim nebom, a s točkama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija tudi v torek ni dočakala tekme na prostem, je pa v primerjavi z nedeljo dočakala dve točki (2:0). Zeleno-beli so prvič, odkar igrajo v ligi EBEL, tekmo končali brez kazenske minute.

Pri Olimpiji so morali po nedeljski selitvi tekme z madžarskim nasprotnikom s Trga republike v Tivoli –selitev se je zgodila zaradi okvare hladilne naprave in posledično nepopolne ledene ploskve v središču mesta – tudi v torek uporabiti izhod v sili. Želja, da bi 30-kratne avstrijske prvake še drugič gostili na prostem (ekipi sta pod milim nebom igrali januarja leta 2013 na Plečnikovem štadionu za Bežigradom), se jim ni uresničila.

Glavni razlog za odpoved torkovega Pivovarna Union Ice Festa je bilo po besedah kluba napovedano deževje v času tekme, a vprašanje je, kje bi tekmo izvedli, če bi vremenska napoved ne bi predvidela dežja. Dobro uro, preden naj bi Olimpija zaradi prenosa srečanja najpozneje sporočila lokacijo, so nam namreč v klubu potrdili, da ledena ploskev zjutraj ni bila najboljše pripravljena. Ob tem se odpira novo vprašanje, ali bi Olimpijinemu partnerskemu podjetju v projektu Lucky Luka, ki skrbi za pripravo drsališča, pravočasno uspelo zagotoviti regularne in predvsem varne pogoje za tekmo s Celovcem ter ali je bil dež le dober alibi za selitev v Tivoli. Še ena odpoved zaradi neustreznega ledu namreč nikomur ne bi bila v ponos. Za četrtek, ko naj bi se zmaji pred parlamentom pomerili z Jeseničani, padavine trenutno niso napovedane, tako da deževje zimske klasike takrat ne bo moglo preprečiti … V tretje gre rado. Bomo videli, ali bo pregovor obveljal tudi v tem primeru.

Od medle uvodne tretjine do prebujenja v drugi

Moštvo Marcela Rodmana, ki ga je Olimpija pred dvema tednoma na domačem terenu premagala v podaljšku, je bilo v prvi tretjini nevarnejši nasprotnik, a je domači čuvaj mreže Andy Chiodo skrbel, da je bila na strani gostov na semaforju ob prvem odmoru še vedno izpisana ničla. Zmaji, enkrat jih je rešil tudi okvir vrat, so sicer imeli nekaj priložnosti predvsem iz protinapadov, vendar se celovški vratar Rene Swette ni pustil premagati. Njegova mreža je ostala nedotaknjena tudi v zadnjih minutah tretjine, ko so imeli zeleno-beli igralca več, a številčne prednosti niso znali izkoristiti.

Po odmoru pa povsem druga zgodba. Gostujoči napadalec Oliver Setzinger je najprej zapravil stoodstotno priložnost, nato pa se je začela prevlada zmajev, ki so jim premor in morda kakšna krepka beseda trenerja Fabiana Dahlema še kako koristili. V 25. minuti je Gregor Koblar s podajo zaposlil Igorja Cvetka, ta pa premagal Swetteta. Zadetek je dal zmajem krila, še naprej so napadali, še posebej nevarni so bili ob prvem power-playu druge tretjine, ko so neprestano oblegali gostujoča vrata. Blizu zadetku so bili Anže Ropret, Aleš Mušič, Žiga Pešut in Hunter Bishop, a na žalost slabih dva tisoč navijačev niso našli cilja. So ga pa ob drugi številčni prednosti, ko je Koblar po lepi akciji vsega napada našel Američana Bishopa, ta je s 14. zadetkom sezone zvišal na +2. Za Swettetom bi do konca tretjine lahko končal še kakšen plošček, a je ostalo pri 2:0.

S stoodstotnim Chiodom na čelu zdržali vse napade

Gostom, ki nikakor ne morejo biti zadovoljni s svojo uvrstitvijo v letošnji sezoni – trenutno so osmi –, ni preostalo drugega kot napad. Chiodo je bil kar nekajkrat na preizkušnji, vroče je bilo v 47. minuti, ko je najprej zaustavil strel z bližine, kaj kmalu zatem še bombo z modre črte, in ohranjal prednost dveh zadetkov. Obleganje Korošcev se je nadaljevalo skozi vso tretjino, v kateri so imeli zeleni bučno podporo s tribun. Zadnji dve minuti so Celovčani poskušali še brez vratarja, a se Olimpijina mreža ni zatresla, zanesljivi Andy Chiodo pa je vknjižil še drugi shutout sezone. Domači so prvič, odkar igrajo v ligi EBEL, tekmo končali z nič kazenskimi minutami.

Olimpija je po deseti zmagi sezone še vedno na zadnjem mestu, zaostanek za predzadnjim Innsbruckom znaša le še dve točki, je pa res, da imajo zmaji na računu tekmo več od morskih psov. Prihodnja tekma razširjenega avstrijskega prvenstva Ljubljančane čaka v petek na Dunaju, dan prej pa bodo – čeprav so sprva zatrjevali, da bodo zaigrali v popolni postavi, bodo ekipo določili šele v četrtek – palice v okviru državnega prvenstva prekrižali z Jeseničani. Upajo, da na takrat na Trgu republike.

Ne spreglejte