Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 12. 2014,
14.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

liga EBEL HDD Olimpija Trg republike Matej Hočevar

Ponedeljek, 15. 12. 2014, 14.58

8 let

Zmaji so bili nad Trgom republike navdušeni, sodniki očitno ne ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Člani Olimpije so popoldne preizkusili ledeno ploskev na Trgu republike in zatrjevali, da je led dober. A sodniki na tekmi lige EBJL, ki je sledila treningu, niso bili enakega mnenja.

Bolje pozno kot nikoli, pravi stari pregovor. Dva dni pozneje, kot je bilo načrtovano, so oklepniki Olimpije le zadrsali v središču mesta, kjer je za torek ob 19.15 predvidena prva tekma Ice Festa proti Celovcu. V sproščenem vzdušju, radovednih pogledih mimoidočih in prijetnih 12 stopinjah so zmaji opravili malce manj kot uro dolg trening, na katerega so se pripeljali kar z mestnim avtobusom, ki je bil sicer rezerviran le za njih, in bili po njem navdušeni. "Končno, po vseh kolobocijah se je vse skupaj uredilo. Lokacija je super, res upam, da bo tekma jutri tukaj," je bil bo treningu prešerne volje Matej Hočevar, ki je nekaj besed namenil tudi igralni površini: "Očitno so stroji popravljeni. Danes je bil led namreč normalen. Še dvakrat, trikrat ga bodo uredili in bo še boljši."

Tudi prvo ime med vratnicama Andy Chiodo se je strinjal s klubskim kolegom: "Od sobote, ko smo si ogledali prizorišče, do danes se je precej spremenilo. Delavci so naredili izjemno delo. Led je precej hiter. Dobro je pripravljen, morda je tu in tam kakšna luknjica, a ni prav velike razlike, kot če bi bili v dvorani. Verjetno bo jutri še bolje."

Kanadčan se je dotaknil še lokacije prizorišča, ki ga ni pustila ravnodušnega: "Atmosfera je že zdaj odlična. Lokacija je res edinstvena in se zelo razlikuje od številnih tekem, ki sem jih videl na prostem, pa sem jih videl že mnogo. Za zdaj gre vse dobro."

Trening je zaradi lažje poškodbe "zgornjega dela telesa", kot so se izrazili pri Olimpiji, preventivno izpustil ameriški napadalec Hunter Bishop, a bo v torek zagotovo igral.

Kaj bo reklo vreme?

Največje torkovo vprašanje je, kaj oziroma koliko padavin, ki se jih organizatorji najbolj bojijo, za torek pripravlja vreme. V ljubljanskem EBEL-ligašu budno spremljajo vremensko napoved - predvsem količino padavin -, ki se iz ure v uro spreminja, še dopoldne so pri Olimpiji pravili, da naj bi bilo med 15. in 17. uro močno deževje, zadnje informacije pa so nekoliko bolj optimistične.

A treba bo počakati do torka. Če bo vreme neusmiljeno, bodo tekmo odigrali v Tivoliju. Dejstvo je, da tekma s Celovcem v torek zagotovo bo, saj je ne bodo prestavljali.

Kje bo tekma, naj bi bilo znano najpozneje okoli poldneva, ko mora Olimpija zaradi prenosa tekme odločitev sporočiti produkcijski hiši.

Ne spreglejte