Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
12. 9. 2015,
20.54

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

HDD Olimpija Innsbruck liga EBEL

Sobota, 12. 9. 2015, 20.54

8 let

Zmaji sezono začeli s praznimi naboji in porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Hokejisti Olimpije so svojo deveto sezono razširjenega avstrijskega prvenstva odprli z porazom proti Innsbrucku, ki je iz Tivolija odpeljal zmago z 2:0.

Olimpija je zadnjo tekmo lige EBEL odigrala pred več kot pol leta, natančneje 3. marca, ko se je od sezone poslovila s porazom proti Gradcu in še tretjič zapored brez končnice. Vodstvo zeleno-belih – predsednik Marko Popovič – se je po sezoni odločilo za izziv prisilne poravnave in z zadostnim številom privoljenj upnikov uspelo. V Tivoliju pravijo, da gre za novo zgodbo, a le čas bo pokazal, ali je v omari še kakšen okostnjak.

Del nove ljubljanske zgodbe je ostala večina lanskih domačih fantov, okrepljenih s pomembnim slovenskim členom Andrejem Tavžljem in šesterico tujcev. Slednji – vratar Olivier Roy, napadalci udarnega napada Stefan Chaput, Roland Kaspitz, Guillaume Desbiens ter branilca Kristof Reinthaler in Fabian Scholz – so se prvič predstavili ljubljanskemu občinstvu, ki v prvem delu ni videla veliko atraktivnega hokeja. Pravzaprav sta bili ekipi na podobni ravni, kot smo ju vajeni v zadnjih letih, ko sta zasedali dno lestvice.

Brez praveg dela za Chioda

Innsbruck, ki si sicer letos želi više in je v ta namen pripeljal kar nekaj dobrih znancev lige EBEL, ki so se v njej že dobro znašli (Andy Chiodo, John Lammers, Tyler Spurgeon, Tyler Scofield, David Schuller so leta 2013 s Celovcem postali prvaki), iz nemške elite pa je prišel še izkušeni Derek Hahn, je imel v prvem delu več od igre. Tirolci so bili pogosteje pred vrati Roya, a so njihovi streli največkrat zleteli mimo ljubljanskega gola. Obe ekipi sta imeli dvakrat igralca več, a Ljubljančani – poskušali so predvsem od daleč – nekdanjemu zmaju Chiodu niso pripravili preveč (resnega) dela. So se pa znali dobro ubraniti, ko so imeli številčno prednost gostje, ki igralca več prav tako niso kronali z zadetkom, tako da sta mreži v prvih 20 minutah mirovali.

Najlepša z dvema igralcema manj

Drugo tretjino je Olimpija začela s številčno prednostjo, a je, kot je to zadnja leta že navada, ni znala izkoristiti. So ga pa Tirolci takoj, ko se jim je ponudila priložnost. V 27. minuti je za veselje morskih psov poskrbel novinec v njihovem dresu David Schuller. Sledile so črne minute domačih, ki so se drug za drugim vrstili na kazenski klopi. V 33. minuti sta morala skorajda sočasno na hlajenje Guillaume Desbiens in Maks Selan, tako da je imel Innsbruck dva igralca več, a na srečo zmajev, ki so se ob penalty-killingu izkazali, ni zvišal prednosti.

Pravzaprav je imel v igri tri na pet še najlepšo priložnost Aleš Mušič, ki je pobegnil Avstrijcem, pa ga je Jeff Ulmer nepravilno zaustavil. Gledalci so seveda želeli kazenski strel, a sodniška odločitev se je glasila: dvominutna kazen. Nadaljevanje se je odvijalo po notah gostov, ki so bili aktivnejši in nevarnejši, a je 24-letna Olimpijina hobotnica nekajkrat dobro posredovala in poskrbela, da so se zmaji na odmor odpravili z rezultatom 0:1.

Ko ne gre v mrežo ...

Še najbolj so se v domači vrsti razživeli v zadnji tretjini, ko so lovili gol priključka. A ga ni bilo junaka, tudi med najnovejšimi okrepitvami ne, pa čeprav so imeli kar nekaj lepih priložnosti, da bi plošček pospravili za Chiodov hrbet. Neučinkovitost je Olimpijo pestila že na nekaterih pripravljalnih tekmah in očitno še vedno spremlja njen tabor. Minuto in 40 sekund pred koncem so zmaji poskušali še brez vratarja Roya, ki se je izkazal s 97,2 odstotka ubranjenimi streli, in s šestimi igralci v polju, a so se poskusi izenačenja izjalovili. Innsbruck je namreč z zadetkom Nicholasa Schausa v prazen gol postavil končni izid 0:2.

Nov preizkus Olimpijo čaka že v nedeljo, ko bo gostila Beljak, pri katerem je bil ob sobotnem porazu z 2:3 proti Dornbirnu z zadetkom in podajo razpoložen Miha Verlič.

Ne spreglejte