Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 5. 2015,
6.11

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
slovenska hokejska reprezentanca svetovno prvenstvo Žiga Jeglič Ostrava

Natisni članek

Ponedeljek, 4. 5. 2015, 6.11

5 let, 5 mesecev

Žiga Jeglič: Verjeti moramo vase, kar na začetku SP morda nismo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Čeprav napadalec Žiga Jeglič noče obžalovati zapravljenih priložnosti in raje zre proti novim izzivom, smo z njim podoživeli prvi tekmi svetovnega prvenstva in pogledali tudi proti Slovakom.

Slovenska izbrana vrsta je po dveh tekmah z nič točkami in dvema porazoma na predzadnjem, sedmem mestu skupine B v Ostravi. Slabši izkupiček imajo trenutno le Norvežani. Slovenci so ob porazu proti Belorusom (2:4) zmogli eno dobro tretjino, proti Rusom (3:5) dve, da bi si zagotovili kakšno zmago in obstanek – v divizijo I, skupino A, izpade zadnja reprezentanca skupine –, pa bodo, kot se zavedajo, potrebne tri. "Proti Belorusom smo res zelo slabo začeli. Ne vem, zakaj, a igrali smo zelo nervozno. Morda smo se bali igrati tisto svojo igro. Delali smo napake v obrambi, hkrati pa nismo preveč dobro kreirali igre. Proti Rusom je bilo s tega stališča veliko boljše. Šli smo lažje v tekmo. Res smo dobili hitra zadetka, ampak smo se pobrali in igrali naprej, kot smo se morda proti Belorusom v tretji tretjini," je Žiga Jeglič primerjal obračuna in nam priznal, da jim je poraz proti Belorusom prekrižal načrte.

"Bili smo potrti. Proti Belorusiji smo nekako iskali svojo priložnost. Imajo dobro ekipo, a spet ne tako dobro, da bi tako prevladali, sploh v prvih dveh tretjinah. Sicer smo se vrnili v igro, jih nadstreljali, mislim, da je bilo razmerje v zadnji tretjini 13:5, a žal je bilo takrat že prepozno za preobrat. Škoda je, a za izgubljenimi priložnostmi se ne smemo več ozirati. Turnir je še dolg in veliko tekem je še pred nami."

Dobili dokaz, da lahko igrajo

Če so v soboto igrali proti spodnjemu domu lige KHL, je bil v nedeljo čas za zgornji del močne ruske lige. Da zmorejo in znajo igrati tudi proti velikim, so vedeli že pred prihodom na prvenstvo, potrditev pa dobili proti aktualnim svetovnim prvakom Rusom, ki so se jim dostojno upirali dve tretjini.

"Vedeli smo, da so Rusi še za en razred boljši nasprotnik. Vedeli smo, da ne smemo tvegati preveč, kar smo včasih sicer malo pozabili in tvegali, ampak to je bila boljša predstava. Veliko več smo drsali, tudi glava je bila lažja, več motivacije smo imeli … Pomembno je, da smo spet videli, da smo dovolj kakovostni, da lahko igramo proti vsaki ekipi, in da tudi Rusi s tako dobrim drsalnim moštvom niso noben bavbav," je zadovoljno ugotavljal 27-letnik, ki si želi, da bi iz zadnje tekme črpali čim več pozitivnega: "Upam, da nam je tekma z Rusi dala dodatno samozavest. Kajti le verjeti moramo vase, kar morda na začetku prvenstva nismo."

Proti "gostiteljem" ostravske skupine

Potem ko so v manj kot 24 urah odigrali dve tekmi, jih naslednja čaka šele v torek ob 20.15. Nasprotniki bodo na neki način kar "gostitelji" ostravske skupine Slovaki, ki imajo na sosednjem Češkem pričakovano bučno podporo navijačev, na računu pa štiri točke – Dance so strli po kazenskih strelih, Beloruse pa v podaljšku.

"Sam bom za to tekmo zelo motiviran, mislim, da tudi preostali. Verjetno se nam bodo hoteli oddolžiti za tisti poraz v Sočiju. Imajo zelo dobro ekipo in tudi veliko podporo navijačev, tako da bo zelo težka tekma. A če bomo pripravljeni od začetka do konca, se lahko zgodi marsikaj. Tisti, ki bo bolj discipliniran in ki bo igral bolj ekipno, bo verjetno tudi bolj uspešen," se srečanja s Slovaki, s katerimi je Slovenija izgubila vse tri dvoboje na prvenstvih elite, jim pa na olimpijskih igrah v Sočiju odnesla četrtfinale, veseli Gorenjec.

Zadnjo sezono je preživel na Slovaškem pri Slovanu iz Bratislave, kar pomeni, da bi mu v torek lahko nasproti stali štirje hokejisti, s katerimi si je v pretekli sezoni delil slačilnico. "Med sezono sva se z Rokom (Tičarjem, op. a.) z njimi malo pošalila na račun tiste tekme v Sočiju. Se pa vsi veselimo tekme, ki prihaja, verjamem, da bo zelo zanimiva. V reprezentanci sicer igrajo drugačen sistem, kot smo ga v klubu, a vemo, da so vsi zelo dobro pripravljeni. So zelo dobri drsalci in tehnično dobro podkovani, tako da bo zelo pomembno, da si bomo pomagali in igrali kot ekipa."

Lepo je videti toliko Slovencev

Slovaki imajo v Ostravi daleč največ navijačev, a tudi za rise stiska pesti lepa množica. "Lepo je videti toliko Slovencev. Proti Rusom jih je bilo sicer manj slišati kot proti Belorusom, saj so bili ruski navijači res glasni, a res je super, da so nas prišli podpirat. Tudi vzdušje je, ko je toliko ljudi, povsem drugačno," je nadušen Jeglič, ki si Ostrave še ni imel časa podrobneje ogledati, zatrjuje pa, da je za rise dobro poskrbljeno.

Ne spreglejte