Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 9. 2015,
16.16

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Jaka Ankerst HDD Jesenice liga INL hokej

Petek, 18. 9. 2015, 16.16

7 let, 12 mesecev

Železarji okrepili napad, pogodbo podpisal še Jaka Ankerst

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Napadalna vrsta državnih prvakov je močnejša za novega napadalca. Danes je pod enoletno pogodbo svoj podpis dodal Jaka Ankerst. 26-letni napadalec se po letu 2012 tako ponovno vrača v Podmežaklo.

"Znano je bilo, da sem še brez kluba za novo sezono, zato sem se odzval vabilu predsednika Anžeta Pogačarja in trenerja Dejana Varla. Skupaj smo se pogovorili, predstavila sta mi delovanje kluba, načrte za sezono in prihodnost, kar mi je bilo všeč. Dogovor smo hitro sklenili in vesel sem, da se vračam na Jesenice," je po podpisu pogodbe za spletno stran jeseniškega kluba povedal Jaka Ankerst.

Hokejsko kariero je začel na Bledu, se preizkusil tudi v mladinskem tekmovanju v Severni Ameriki, nato pa igral v Mariboru, v Briançonu v Franciji in pristal na Jesenicah. Potem ko je hokejski klub Acroni Jesenice ugasnil, je odšel v Ljubljano, nato pa za dve leti ponovno v Briançon.

"Vem, kaj v Podmežakli edino šteje" "Mnogo soigralcev poznam že od prej. Z nekaterimi sem že delil garderobo. Poznamo se dobro in posebnega privajanja ne bo. Imamo podobne želje in podobne cilje, zato smo se v tem kratkem času skupnih treningov povezali in delujemo kot celota. Igral sem že na Jesenicah in vem, kaj v Podmežakli edino šteje. Skupaj s soigralci bom zato dal vse od sebe, da dosežemo čim več zmag in skozi sezono tudi povečamo ogled naših tekem," je še povedal hokejist, ki je nastopal za reprezentanco do 18 in 20 let, v članski konkurenci slovenske barve zastopal na svetovnem prvenstvu elite v Bratislavi ter se lani z reprezentanco veselil prvega mesta na prvenstvu v Goyangu.

"Gremo po naslov tudi v INL" Jeseničani sezono začenjajo v soboto, visokih ambicij ne skrivajo in tudi Ankerst si želi naslovov: "V INL res še nisem igral, sem pa nastope Jesenic, če mi je uspelo, spremljal tudi v živo. Nekaj ekip je zelo dobrih, igrajo različne sisteme, vendar vse te načine dobro poznam. Seveda bom tekmovanje veliko bolje spoznal, ko bom odigral nekaj tekem, spoznal nasprotnike in osvojil nekaj zmag. Cilje ekipe so mi takoj predstavili in temu nimam kaj dodati. Cilj je realen, gremo po naslov tudi v INL."

Ne spreglejte