Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
1. 1. 2016,
14.11

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

HDD Olimpija liga EBEL Bolzano Žiga Pance Aleš Kranjc Sabahudin Kovačević Miha Verlič Luka Gračnar

Petek, 1. 1. 2016, 14.11

8 let

Zdesetkana Olimpija nemočna v Bolzanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Hokejisti Olimpije so po petkovi zmagi nad Sapo Fehervar so v nedeljo izgubili pri Bolzanu, kjer so pogrešali celo četo igralcev.

Prvi dan novega leta se je za Olimpijo začel na najboljši mogoč način, s tesno zmago nad neprepričljivo Sapo Fehervar, ki je v Ljubljani zapravila pomembne točke za neposredno uvrstitev v končnico. V nedeljo so zeleno-beli tabor gostovali na Južnem Tirolskem in ostali praznih rok. Bolzanu je poln plen prišel še kako prav, saj so še vedno v resni igri za končnico.

Gostiteljem je delo olajšalo tudi dejstvo, da so ljubljanski tabor močno načele poškodbe. Olimpija je v Italijo odpotovala z zgolj 15 hokejisti, med katerimi sta dva vratarja (Tomaž Trelc in Matic Marinšek), kar je pomenilo, da zmaji niso razpolagali niti s polnimi tremi peterkami.

Ob prvem vratarju Olivierju Royu (rama) so manjkali tudi napadalci Roland Kaspitz, Nik Pem in Luka Kalan, ki ga je med petkovo tekmo v napadu z Gregorjem Koblarjem in Žigo Pešutom zamenjal debitant v razširjenem avstrijskem prvenstvu Luka Ulamec, ta je prispeval podajo, a mladeniča v nedeljo prav tako ni bilo v postavi, se je pa vrnil Anže Ropret. Ob naštetih niso mogli pomagati še branilci Boštjan Groznik, Fabian Scholz, ki bo zaradi zloma roke odsoten več tednov, David Planko in mladi Uroš Batič.

Beljak nadaljuje niz, Gračnar bo sanjal Kanadčana

Na Solnograškem se je bil boj za prvo mesto, Salzburg Luke Gračnarja, ki si je kot prvi zagotovil končnico, je gostil drugi Linz in izgubil po podaljšku. Slovenski vratar, ki je zbral 24 obramb, bo sanjal Andrewa Jacoba Kozeka, saj ga je napadalec Linza kar trikrat premagal.

Beljak Žige Panceta in Mihe Verliča je premagal tudi madžarsko Sapo in prišel že do devete zaporedne zmage. Gradec slovenskih branilcev je bil boljši proti Innsbrucku, v bitki za šesto mesto pa je Dunaj odpravil Celovec.

Že v soboto sta svoje delo opravila soseda na lestvici, Znojmo po zmagi nad Dornbirnom ostaja tretji.

Ne spreglejte