Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 4. 2013,
11.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Matjaž Kopitar slovenska hokejska reprezentanca

Petek, 19. 4. 2013, 11.35

8 let

Zanima me le igra naših fantov, saj bodo nekateri morali iti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Še tri pripravljalne tekme bo slovenska hokejska izbrana vrsta odigrala pred svetovnim prvenstvom. Na vseh treh bo nasprotnik Avstrija. Selektor poudarja, da ga zanima le igra njegovih varovancev.

Slovenska reprezentanca počasi dobiva celostno podobo. Še štirje "Nemci" morajo zapolniti koščke sestavljanke, da bo četa Matjaža Kopitarja takšna, kot je bila na zgodovinskem olimpijskem turnirju februarja na Danskem, ko so si "risi" priigrali olimpijsko vozovnico. Dodano vrednost bi seveda predstavljala prihoda NHL-ovca in AHL-ovca, a o tem je še prezgodaj govoriti. Selektorja skrbi predvsem to, da peterke še niso takšne, kot bi si jih želel, in nekatere poškodbe, ki pestijo slovenski tabor. "Nekaj problemov imamo. Vemo, da še vsaj štirih fantov ni, kar je velik problem. Smo brez druge peterke, prva je nekako sestavljena, a vemo, da en člen še manjka. Tudi v tretji ne bomo Tomaža še mučili, saj poškodba, ki jo je staknil, ni tako nedolžna. Nesmiselno bi bilo karkoli tvegati, kajti trening je nekaj drugega kot sama tekma," je selektor obrazložil, zakaj dolgoletnega kapetana na prvih dveh tekmah proti Avstriji ne bo v postavi.

Zadnje tri tekme ne bodo pomenile veliko

Drevi in v soboto bodo "risi" v Ledni dvorani v Mariboru odigrali še dve pripravljalni tekmi z Avstrijo, na katerih bodo priložnost dobili še nekateri manj izkušeni igralci. Kot zatrjuje Kopitar, je bistvo teh tekem, da fantje proti Avstriji, ki se je vselej izkazala za neugodnega tekmeca, odigrajo po najboljših močeh: "Zadnje tri tekme tukaj ne bodo pomenile nič, saj na svetovnem prvenstvu nismo v isti skupini. Mene zanima le, kako bodo naši fantje odigrali tekmi, saj bodo nekateri morali iti domov. Zanima nas le naša igra, to, da odigramo čim bolje, kot smo zmenjeni, in saniranje poškodb." Zavzetost zagotovo ni vprašljiva, saj je selektor že večkrat poudaril, da s tem med pripravami ni bilo nikoli težav: "Moram reči, da pri teh fantih s prizadevnostjo nikoli nisem imel težav. In želim si, da bi tako tudi ostalo in da bomo čim bolj optimalno pričakali to prvenstvo."

Prvi avstrijski test bo na sporedu že drevi, ko bosta v mariborski prestolnici sosedi palice prekrižali ob 18.30. V soboto, 20. aprila, pa sledi še druga tekma z Avstrijo, medtem ko bo tretji obračun v petek, 26. aprila, na terenu severnih sosedov – Dunaju.

Ne spreglejte