Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 7. 2014,
19.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

liga KHL

Torek, 1. 7. 2014, 19.47

8 let

Žalost med levi iz Prage – podprvak lige KHL si ne more privoščiti še ene sezone

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Še tretji klub se letos poslavlja od lige KHL. Po Spartaku iz Moskve in Donbassu iz Donecka je vodstvo Leva iz Prage, ki je v končani sezoni osvojil naslov podprvaka, priznalo, da ne zmore več.

Finančna nemoč je prizadela tudi KHL-ovca iz češke prestolnice. Čeprav so ob ustanovitvi kluba Lev Praga na Češkem mnogi zmajevali z glavo, češ, ali nista češka Extraligaša Sparta Praga in Slovan Praga dovolj, so leta 2012 le pozdravili še "leve", ki so se v sezoni 2012/2013 pridružili Kontinentalni hokejski ligi. A skoraj tako hitro, kot so prišli, tudi odhajajo. Po dveh sezonah v ruski ligi so vodilni možje v torek sprejeli odločitev, da je čas za umik, saj jim finance ne omogočajo, da bi izpeljali še eno sezono v ligi KHL. "Prihodnjo sezono ne bomo sodelovali," je slabo novico privržencem levov sporočil predstavnik za odnose z javnostmi Jan Rachota. In to kljub dejstvu, da so zadnjo sezono končali na drugem mestu – v finalu so klonili proti Metallurgu iz Magnitogorska.

Prvi igralci aktualnih podprvakov so že zapustili klub, kapetan Jiri Novotny naj bi se selil k Lokomotivu iz Jaroslavla, Justin Azevedo pa odhaja k Barsu iz Kazana.

Češki klub je tako še tretji v vrsti klubov, ki so se vsaj za eno sezono poslovili iz lige KHL. Pred njim sta se zaradi nestabilnega političnega položaja v Ukrajini in slabega finančnega položaja umaknila Donbass iz Donecka in Spartak iz Moskve. Kljub trem odhodom bo ruska liga v prihodnji sezoni štela 28 članov, saj se v omenjeno tekmovanje po štirih sezonah, preživetih v drugi ruski ligi VHL, vrača Lada Togliatti, premierni nastop pa bosta doživela novoustanovljeni klub HK Sochi in finski Jokerit.

Ne spreglejte