Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2013,
10.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ivo Jan Jerry Kuhn liga EBEL HDD Olimpija

Nedelja, 17. 11. 2013, 10.06

8 let

Za Zmaje se pravi del sezone začenja šele sredi januarja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Čeprav je za hokejisti Olimpije že 22 odigranih tekem, se bodo v nedeljo prvič srečali z madžarskim predstavnikom v ligi EBEL. Želja je seveda zmaga, realnost pa bo znana po tekmi ...

Po koncu reprezentančnega premora, ki je bil namenjen predvsem mentalni in fizični pripravi, so si hokejisti Olimpije obetali, da bo to nov začetek. A že prva tekma proti Salzburgu jih je znova spravila na realna tla. V Mozartovem mestu so bili izbranci Iva Jana poraženi kar z 1:7, prav nobena statistična prvina pa jim ni govorila v prid, saj so na svoja vrata prejeli kar 53 strelov, kar je odločno preveč za karkoli blizu ugodnega rezultata.

Ni pa le rezultat tisti, ki je odmeval. Znova so se pojavile govorice, da si vratar Jerry Kuhn želi najti novo sredino, da so se pojavile težave z opremo oziroma da znova vlada pomanjkanje palic. Zamujanje plač igralcev pa je tako ali tako stalnica že od prve sezone, ko je Olimpija vstopila v ligo EBEL. Z vsemi temi črnimi oblaki, ki lebdijo na garderobo zeleno-belih, je brez dvoma težko biti osredotočen le na tekme. Naslednjo bodo ljubljanski oklepniki odigrali pred domačimi navijači, sploh prvič v sezoni bodo prekrižali palice z madžarskim Fehervarjem. "Razpored tekem je pač sestavljen tako, da se bomo šele zdaj prvič pomerili z ekipo SAPA Fehervar, medtem ko smo se z nekaterimi tekmeci srečali že trikrat. Vendar to niti ni pomembno, saj vemo, kaj nas čaka in kako Madžari igrajo. Njihov stil igre je hiter prehod iz obrambe v napad. Moji igralci bodo morali biti zato zbrani vseh 60 minut igre. V obrambi bodo morali biti čvrsti in disciplinirani. Tudi tokrat bomo skušali narekovati ritem igre s štirimi peterkami," pred obračunom za uradno spletno stran lige pravi Jan.

MacAulay se predstavi Tivoliju

Ker so si Zmaji že na začetku sezone s porazi zaprli vrata do neposredne uvrstitve v končnico, tja potuje prvih šest ekip prvega dela tekmovanja, malo v šali, malo zares vsi pravijo, da se bo za njih sezona začela šele 17. januarja. Takrat se namreč začne drug del tekmovanja. Prvih šest ekip se bo med seboj borilo za boljši položaj v končnici, preostalih šest ekip pa za dve mesti, ki kot zadnji vodita v obračuna na izločanje. "Sistem tekmovanja je takšen, da imajo ekipe, ki se v prvem delu igre niso izkazale, popravni izpit v drugem delu, ko bodo na sporedu kvalifikacije za končnico. Še zdaj se pripravljamo na ta del. Seveda si želimo do takrat zmagati na čim večjem številu tekem, saj si bomo s tem pridobili samozavest. Skušamo popraviti vsak del igre, trenutno pa največ pozornosti posvečamo igri ob igralcu več, ki bo najbolj pomembna pri boju za končnico," razmišlja strateg Olimpije, ki tudi tokrat ne bo mogel računati na poškodovanega napadalca Scotta Howesa in kaznovanega branilca Nicka Rossa, ki bo po nedeljski tekmi odslužil kazen. Pred domačimi navijači se bo v nedeljo prvič predstavil branilec Kenny MacAulay.

Ne spreglejte