Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 1. 2016,
18.40

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Sabahudin Kovačević Graz 99ers liga EBEL Ivo Jan Aleš Kranjc

Četrtek, 7. 1. 2016, 18.40

6 let, 7 mesecev

"Vse je v naših glavah, le malo bolj pri stvari moramo biti"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
V torek je s svojim klubom slavil v Ljubljani, zdaj že gre novim ciljem naproti. En od teh je, da bi se z Gradcem uvrstil v končnico, v kateri so bili panterji zadnjič leta 2013.

Sabahudin Kovačević je z Gradcem vlak za neposredno uvrstitev v končnico sicer že zamudil, kljub temu pa je s soigralci v Tivoliju prišel do pomembnih treh točk. Še vedno imajo namreč možnost napredovati v drugi del, v katerem se bodo bojevali za eno od dveh vstopnic za izločilne boje, in odnesti dve bonus točki, kar je njihov naslednji cilj.

"Tekmo smo vzeli prelahko. Vedeli smo, da Olimpija nima veliko igralcev, da je na prejšnji tekmi igrala s 13 igralci, kar je v profesionalnem športu zelo težko, mi pa smo imele popolne štiri peterke. V naši podzavesti je bilo, da bo to za nas zelo lahka tekma, ampak smo videli, da ni bila. Olimpija je vse stavila na obrambo, mi so imeli v drugi tretjini dva igralca več, pa sploh nismo znali zaživeti. Šele v tretji tretjini smo se malo zbrali in ugotovili, da jih bomo le z veliko trdega dela, veliko drsanja in igro na telo izmučili ter prišli do ugodnega rezultata. To nam je na koncu uspelo," Budo ni bil najbolj navdušen nad torkovo predstavo, upa pa, da bo nadaljevanje boljše.

Težka sezona z veliko spremembami

Gradec zadnji dve sezoni ni videl končnice. Na avstrijskem Štajerskem so si sicer letos želeli, da bi že po rednem delu skočili med prvih šest in v izločilne boje, a se bodo zanje spet bojevali v drugem delu.

"Znašli smo se v položaju, ko lahko ujamemo še Madžare (Sapa Fehervar ima na zanje želenem devetem mestu pet točk prednosti, op. a.), tako da se bomo potrudili za to dodatno točko. Te štiri tekme bomo izkoristili za uigravanje in se maksimalno pripravili na deset tekem drugega dela. Seveda smo si tako kot vsaka ekipa želeli priti takoj v končnico, da se ne bi mučili potem še na desetih tekmah, ampak težava je bila v tem, da smo imeli zelo težek začetek sezone. Zamenjali smo trenerja in veliko igralcev, nato so sledile poškodbe, tako da je bila sezona res težka. Zdaj smo vsi kompletni in upam, da se bo vse dobro sestavilo," so želje 29-letnika.

Trener Ivo Jan ga je opisal kot izjemno konstantnega hokejista, za katerega natančno ve, kaj lahko od njega pričakuje in on mu to tudi da. Kljub temu pa dolgoletni reprezentant pravi, da ima tako kot celotno moštvo tudi sam še rezerve. In kje je največ prostora za izboljšave v igri? "Mislim, da bi bil igra z igralcem več lahko boljša, saj imamo veliko kakovostnih igralcev. Vse je v naših glavah, le malo bolj pri stvari moramo biti. Če bomo, menim, da ne bi smelo biti težav."

Bolj kot finance pomembna družina

Visokorasli branilec, ki je pred prihodom v Gradec (sredi lanskega januarja) sezono in pol vztrajal v ligi VHL, pravi, da je življenje v drugem največjem avstrijskem mestu ravno pravšnje za njegovo družino.

"Ko sem igral v Rusiji, so bili prvega pomena moj napredek in finančne stvari, zdaj pa, ko je družina (aprila je postal oče, op. a.), gledam bolj na to, da sem ob njej in z njo preživljam čas. Menim, da je Gradec idealno mesto za to, tako da sem zadovoljen," z nasmehom na obrazu pripoveduje steber obrambe, ki si slačilnico deli še z enim slovenskim branilcem Alešem Kranjcem. Ob prostih dnevih se sicer težko kdaj ujameta, saj ima Kranjc prav tako polne roke dela z otroki, je pa slovenska družba v slačilnici vsekakor dobrodošla, pravi Kovačević.

Tako kot je dobrodošlo to, da se mu v Gradcu ni treba ukvarjati s težavami, ki bi grenile klubsko razpoloženje, saj so stvari urejene. "Pri nas vse 'štima'. Vzrokov za morebitno slabo igro ali voljo ne moremo iskati v organizaciji kluba, saj je v klubu vse, kot mora biti. Glede denarja ni nobenega vprašanja. Opremo in preostale stvari, ki jih potrebujemo, dobimo, tako da je vse urejeno."

Ne spreglejte