Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
26. 1. 2013,
17.19

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

liga NHL Los Angeles Kings Anže Kopitar Anže Kopitar

Sobota, 26. 1. 2013, 17.19

7 let, 12 mesecev

VIDEO: Kopitar dvakrat v polno za prvo zmago Kraljev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvaki hokejske lige NHL Los Angeles Kings so v noči na nedeljo prekinili niz treh porazov. Dvakrat je mrežo Kojotov zadel Anže Kopitar, končni izid pa je bil 4:2 za Kralje.

Anže Kopitar je na gostovanju v Phoenixu prvič zadel v drugi minuti druge tretjine. Domačini so nato sicer izenačili, toda Kopitar in Jeff Hunter sta poskrbela, da je šel Los Angeles na zadnji odmor z dvema zadetkoma prednosti. V zadnji tretjini sta zadela še Shane Doan za Phoenix Coyotes in Jake Muzzin, ki je postavil končni izid.

Najboljši športnik leta 2012 v Sloveniji je tako po poškodbi, ki ga je za dva tedna oddaljila od ledenih ploskev, dobil prvo pravo zadoščenje v novi sezoni. "Čeprav na prvih dveh tekmah nisem vknjižil točke, nisem čutil nobenega pritiska. Vsekakor razmišljaš o tem, a to je zdaj za mano. Lepo je zadeti in vpisati točke. Želeli smo si dobrega začetka, o tem smo se tudi pogovarjali, a smo imeli kar nekaj težav,'' je po prvi zmagi v sezoni povedal Hrušičan, ki je odigral nekaj manj kot 20 minut, v katerih je v okvir vrat sprožil štiri strele. Kralji na prvih štirih tekmah še vedno niso dosegli zadetka ob igri z igralcem več, saj so zapravili vseh 23 tovrstnih priložnosti.

"Ko izgubiš prve tri tekme v sezoni, se ti v misli prikrade bojazen, da se bi kar naenkrat znašli v začaranem krogu porazov. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se znova ujeli. A zdaj nam je le uspelo," je bil vesel Williams. "Kopi je bil dober, prvi napad je zadeval. Opaziti je bilo razliko v igri, kajne?" je kar žarel trener kraljev Darryl Sutter po predstavi njegovih varovancev, po kateri ni zardeval od sramu.

San Jose je v gosteh premagal Colorado s 4:0. Prva zadetka na tekmi je dosegel Patrick Marelau. S tem je postal šele drugi hokejist v zgodovini lige NHL, ki je na prvih štirih tekmah v sezoni vedno dosegel vsaj po dva zadetka.

Ne spreglejte