Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
6. 6. 2013,
10.44

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NHL končnica Anže Kopitar Anže Kopitar Chicago Blackhawks

Četrtek, 6. 6. 2013, 10.44

7 let, 11 mesecev

VIDEO: Ena ovira manj za Kralje – prekrškar Keith bo "počival" eno tekmo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
V zgodnjih petkovih jutranjih urah bodo Kralji odigrali četrto tekmo konferenčnega finala proti Chicagu, v vrstah katerega ne bo Duncana Keitha, ki bo zaradi prekrška moral "počivati" eno tekmo.

Tretja tekma finala zahodne konference je prinesla zmago aktualnih prvakov, ki so serijo proti Chicagu znižali na 1 : 2. Sredi druge tretjine si je prekršek nad Jeffom Carterjem privoščil Duncan Keith, ki je pridrsal za napadalcem Kraljev in ga s palico udaril v obraz, za kar si je prislužil dve mali kazni. O prekršku je po tekmi razpravljal še Oddelek za varnost igralcev lige NHL, ki je odločil, da bo Keith, ki je sicer zatrjeval, da je šlo za nesrečo, moral izpustiti eno tekmo. "Resnično je šlo za nesrečo, želel sem ga le nekoliko potrepljati, a sem ga nesrečno zadel. Veseli me, da z Jeffom ni nič hujšega in da bo lahko normalno igral," je dejal Keith, ki se bo kljub obžalovanju moral hladiti na nocojšnji tekmi.

Pri Chicagu se zavedajo, da bo njihovega najučinkovitejšega branilca končnice (15 tekem, 10 točk) težko nadomestiti, predvsem v igri z igralcem manj, v kateri je Keith preživel daleč največ časa na ledu. "Keith je eden od pomembnejših členov našega moštva. Ima veliko minutažo, saj je v odlični formi in se nikoli ne utrudi. Za nas je pomemben v vseh situacijah, tako v igri 5 na 5, kot tudi v 'power-playu' in 'penalty-killingu'," ni bil najboljše volje Patrick Kane. Z odsotnostjo Keitha bo verjetno prvo priložnost za igro v letošnji končnici dobil Sheldon Brookbank, ki bi lahko zaigral ob boku Michala Rozsivala, medtem ko bi se Nick Leddy preselil na Keithovo mesto in zaigral z Brentom Seabrookom.

Četrta tekma konferenčnega finala med LA Kings, ki bodo pred domačim občinstvom naskakovali 16 zaporedno zmago in izenačenje serije, in Chicago Blackhawks bo na sporedu v petek ob 3. uri po slovenskem času.

Ne spreglejte