Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 1. 2013,
10.10

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

zimska klasika

Sobota, 5. 1. 2013, 10.10

8 let

Velik spektakel, ki čaka na nadaljevanje proti "medvedom"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Prvo tekmo zimske klasike so ''zmaji'' po golu Kevina DeVergilia v podaljšku zaključili z zmago. Bojan Zajc je nad zmago in spektaklom navdušen, nekaj grenkega priokusa so pustile le napake v obrambi.

Uvodno dejanje treh tekem na prostem na Plečnikovem štadionu, ki ima zadnje dni povsem hokejski pridih, so hokejisti Olimpije začeli zmagovito in s polnim plenom točk, ki jih v vedno bolj ostrem boju za šesto mesto nujno potrebujejo. Na tekmi pred več tisoč gledalci – med katerimi so mnogi kljub zmagi odhajali sklonjenih glav, saj zaradi zarošenih pleksi stekel in neugodno postavljenih sedišč, do katerih se marsikdo sploh ni uspel prebiti, niso videli prav veliko hokejskega dogajanja – sta se moštvi ves čas izmenjevali v vodstvu, nobena ekipa pa si ni priigrala več kot zadetka prednosti. Po rednem delu igre je bil izid poravnan, zato se je igra prevesila v podaljšek. Ta se je počasi že iztekal in zdelo se je, da bodo zmagovalca določili kazenski streli, a je Kevin DeVergilio le uspel premagati Jeana Philippa Lamoureuxa in dragoceni točki zadržati v Ljubljani.

Kljub zmagi strateg Olimpije Bojan Zajc ''podarjeno'' točko beljaškim ''orlom'' malce obžaluje: ''Vsekakor je bil to velik spektakel, upam, da tudi za vse obiskovalce. Nekateri so bili precej oddaljeni, a upam, da so dobro videli. Mi smo bili na igrišču, da smo oddelali svoje delo. Dve točki smo osvojili, a škoda, da smo eno dali Beljaku. Malo mi je žal, da smo naredili nekaj napak in jim dopustili, da so se vrnili v igro. Pri enem zadetku smo pozabili na obrambo, pri drugem zadetku je spodrsnilo našemu branilcu, ampak vseeno, točki sta tu. To je bil naš cilj, ki smo ga zasluženo dosegli.''

Na septembrski tekmi na prostem v Pulju so zaradi visokih temperatur imeli kar nekaj težav z ledeno ploskvijo, po četrtkovem treningu pa so hokejisti Olimpije zatrjevali, da je led na Plečnikovem štadionu odlično pripravljen. Kljub vsemu se je proti koncu petkove tekme poznalo, da je igralna površina, na kateri se je začel nabirati sneg, že nekoliko načeta. ''Na ledu je bilo na koncu malo več snega in je zato ploščica nekoliko bolj poskakovala. A moramo vedeti, da so bili pogoji za obe ekipi isti,'' je igralne razmere opisal Zajc, ki je po zmagi misli že usmeril v nedeljsko tekmo: ''Upam, da bo v nedeljo podobno. Mi gremo vsako tekmo na zmago. V nedeljo nas čaka nova borba proti Medveščaku in upam, da nam bo šlo tako dobro, kot proti Beljaku.''

Kot omenjeno, ''zmaji'' bodo niz petih zaporednih domačih zmag, (ki se je začel prav proti naslednjemu nasprotniku), v nedeljo poskušali podaljšati proti zagrebškemu Medveščaku, proti kateremu v letošnji sezoni še niso izgubili.

Ne spreglejte