Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
29. 1. 2015,
18.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

liga NHL New Jersey Devils St. Louis Blues

Četrtek, 29. 1. 2015, 18.39

8 let

"Vedel sem, da je prišel čas. Poslavljam se z nasmehom na obrazu"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Kanadski veteran, eden od najboljših vratarjev vseh časov, Martin Brodeur se je tudi uradno poslovil od aktivnega igranja. "Veselim se novega poglavja v življenju," pravi 42-letnik.

Potem ko je v torek medije preplavila novica, da po 22 letih igranja v najmočnejši hokejski ligi končuje aktivno hokejsko pot Martin Brodeur, je 42-letnik uradno upokojitev naznanil v četrtek v Scottrade Centru v St. Louisu.

Z ledenih ploskev se poslavlja mož, ki je kar 21 od 22 sezon preživel pri New Jersey Devils. Ti so čuvaja mreže, ki je Hudičem trikrat pomagal do naslova prvakov lige NHL, razglasili za enega od najboljših v svojem poslu vseh časov. Brodeur je postavil več rekordov (le nekateri: število zmag – 691, število odigranih tekem – 1.266, število tekem brez prejetega zadetka – 125), ki jih bo težko izboljšati. Po lanski sezoni se je moral posloviti od Hudičev, del tekoče pa je preživel pri St. Louis Blues, kjer po vrnitvi prvega vratarja Briana Elliotta ni dobil več prave priložnosti. Vzel si je dva tedna za razmislek in se odločil, da je prišel čas slovesa.

Zahvala soigralcem in navijačem. Zdaj po nove izzive.

"Poslavljam se z nasmehom na obrazu. Vedel sem, da bom ob dveh zdravih vratarjih v St. Louisu težko prišel do igralnega časa, zato sem se umaknil, odšel domov, pogovoril z ljudmi, ki jim zaupam. Družina mi sicer ni veliko pomagala, saj so mi rekli, naj se odločim, kot sam hočem, a preostali v ligi, ki jim zaupam, so mi pomagali pri odločitvi. In vedel sem, da je prišel moj čas," je zbranim odločitev o koncu kariere obrazložil Kanadčan in se zahvalil zvestim navijačem Devilsov: "Podpora in lojalnost navijačev sta bili vedno fantastični."

Marty ni pozabil niti na soigralce: "Soigralci so mi pomenili vse. Tega me je naučil oče, ki mi je vselej dejal, da moram poskrbeti, da me bodo imeli radi. Oni so tisti, ki bodo zame blokirali strele, ki bodo kreirali igro, zato si nihče od vratarjev ne želi, da bi bili soigralci jezni nanj."

V prihodnje bo pomagal generalnemu menedžerju St. Louis Blues Dougu Armstrongu. "Zame je to lep dan. Veselim se novega poglavja v hokejskem življenju. To je nekaj, o čemer sem razmišljal že lep čas," se je ob slovesu proti novim izzivom, ki ga čakajo, še ozrl Brodeur.

Ne spreglejte